Samsunlu Cihangir eskrimde Türkiye Şampiyonu oldu
Samsunlu Cihangir eskrimde Türkiye Şampiyonu oldu
Samsunlu Cihangir eskrimde Türkiye Şampiyonu oldu
Berkay YILDIZ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUNLU sporcu Cihangir Pehlivan (11), Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından Eskişehir’de düzenlenen eskrim turnuvasında ‘Erkek Kılıç U12’ kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.
Türkiye Eskrim Federasyonu’nun 2025–2026 faaliyet programında yer alan U10, U12 ve U14 Kılıç Türkiye Kupası, 26–28 Aralık tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirildi. 3 gün süren organizasyonda, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen toplam 690 sporcu, kılıç branşında madalya mücadelesi verdi.Altyapı kategorilerinde sporcu gelişimi açısından büyük önem taşıyan turnuvada, Atakum Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi olan Samsunlu Cihangir Pehlivan, üstün performans sergileyerek rakiplerini geride bıraktı ve birincilik kürsüsüne çıktı. En Garde Eskrim Samsun Spor Kulübü adına mücadele eden Cihangir Pehlivan, U12 Erkek Kılıç kategorisinde 282 sporcu arasından altın madalyanın sahibi oldu.
Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Samsun’un da aralarında bulunduğu 19 ilden sporcuların piste çıktığı organizasyonda elde edilen bu başarı, Samsun eskrimi adına önemli bir kazanım olarak değerlendirildi. (DHA)
FOTOĞRAFLI
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

