VALİ ÖKSÜZ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE İLKEMİZ SIFIR TOLERANS

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 17.10.2023 - 13:42, Güncelleme: 17.10.2023 - 13:42
 

VALİ ÖKSÜZ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE İLKEMİZ SIFIR TOLERANS

Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı yapıldı.
Toplantının başında yaptığı konuşmada Ülkemizde bu konudaki çalışmaların kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla, sıfır tolerans ilkesiyle yürütüldüğünü belirten Vali Öksüz, mücadele noktasında tüm kurum kuruluşlar dâhil toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı bir şekilde mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.   Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereğince, yılda iki kez yapılması planlanan bu toplantı ile bu kapsamda sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunların giderilmesini sağlamak amaçlanıyor.   Bu kapsamda 2023 yılının ikinci toplantısı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından ilimizde kurumlar tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili sunumlar yapılarak, koordinasyon ve iş birliği gerektiren konular görüşülerek, ele alındı.   Toplantıya başta Vali Öksüz olmak üzere, Cumhuriyet Başsavcısı Osman KARA, İl Emniyet Müdürü Ümit BİTİRİK, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa GÜDER, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya ERASLAN, Hakim Mehmet Onur AŞKIN, MAKÜ Aile ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Firdevs SAVİ ÇAKAR, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Mukaddes KILINÇ ve komisyonda yer alan ilgili kurum müdürleri katıldı.
Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı yapıldı.

Toplantının başında yaptığı konuşmada Ülkemizde bu konudaki çalışmaların kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla, sıfır tolerans ilkesiyle yürütüldüğünü belirten Vali Öksüz, mücadele noktasında tüm kurum kuruluşlar dâhil toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı bir şekilde mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.

 

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun gereğince, yılda iki kez yapılması planlanan bu toplantı ile bu kapsamda sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunların giderilmesini sağlamak amaçlanıyor.

 

Bu kapsamda 2023 yılının ikinci toplantısı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından ilimizde kurumlar tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili sunumlar yapılarak, koordinasyon ve iş birliği gerektiren konular görüşülerek, ele alındı.

 

Toplantıya başta Vali Öksüz olmak üzere, Cumhuriyet Başsavcısı Osman KARA, İl Emniyet Müdürü Ümit BİTİRİK, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa GÜDER, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya ERASLAN, Hakim Mehmet Onur AŞKIN, MAKÜ Aile ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Firdevs SAVİ ÇAKAR, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Mukaddes KILINÇ ve komisyonda yer alan ilgili kurum müdürleri katıldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.