Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu kura çekimi yapıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.12.2023 - 15:42, Güncelleme: 08.12.2023 - 15:42
 

Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu kura çekimi yapıldı

Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu kura çekimi yapıldı
İSTANBUL,(DHA) - Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu kuraları, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çekildi. Kura çekimine; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp temsilcileri katıldı. Kuraya; 4'üncü Eleme Turu müsabakalarından gelen 28 takım ile Süper Lig'de geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı elde eden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Adana Demirspor olmak üzere toplam 32 ekip katıldı. 5'inci Eleme Turu müsabakaları, 9, 10 ve 11 Ocak 2024'te tek maç eleme usulüne göre oynanacak. BÜYÜKEKŞİ: SÜPER LİG VE TÜRKİYE KUPASI'NIN FORMATIYLA İLGİLİ YENİ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbolun marka değerini yükseltmek için yoğun şekilde çalıştıklarını dile getirerek, "Kupa, en değerli markalarımızdan biri. Çok özel bir kupadan bahsediyoruz. Futbolun tutkusunun, coşkusunun ve Fair-Play ruhunun burada yansıtılmasını istiyoruz. Çekişmeli ve heyecan dolu müsabakalar oynandı. 32 takıma başarılar diliyorum. Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın formatıyla ilgili yeni bir çalışma yapıyoruz. Kupanın formatını da değiştireceğiz. Bitmek üzere. En yakın zamanda kupanın yeni formatını kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa ile ilgili konuşan Büyükekşi, "Dünyanın en büyük derbilerinden sayılan Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı dünyada yankı bulacak. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü yurt dışından tüm dünyaya duyuracağız. Sevincimizi Türkiye'yi seven ülkelerle buluşturmuş olacağız" şeklinde konuştu. TÜRKİYE KUPASI'NDA 5'İNCİ ELEME TURU EŞLEŞMELERİ ŞÖYLE: Beşiktaş - Eyüpspor Fatih Karagümrük - Kırklarelispor Başakşehir - Boluspor Alanyaspor - Samsunspor Sivasspor - Ankara Keçiörengücü Fenerbahçe - Adanaspor Galatasaray - Ümraniyespor Gaziantep FK - Bodrumspor MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor Hatayspor - Sakaryaspor Antalyaspor - Pendikspor Kasımpaşa - Bandırmaspor Kayserispor - Gençlerbirliği Konyaspor - Göztepe Adana Demirspor - 24Erzincanspor Trabzonspor-Manisa FK
Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu kura çekimi yapıldı

İSTANBUL,(DHA) - Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Eleme Turu kuraları, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çekildi. Kura çekimine; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp temsilcileri katıldı. Kuraya; 4'üncü Eleme Turu müsabakalarından gelen 28 takım ile Süper Lig'de geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı elde eden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Adana Demirspor olmak üzere toplam 32 ekip katıldı. 5'inci Eleme Turu müsabakaları, 9, 10 ve 11 Ocak 2024'te tek maç eleme usulüne göre oynanacak.
BÜYÜKEKŞİ: SÜPER LİG VE TÜRKİYE KUPASI'NIN FORMATIYLA İLGİLİ YENİ BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbolun marka değerini yükseltmek için yoğun şekilde çalıştıklarını dile getirerek, "Kupa, en değerli markalarımızdan biri. Çok özel bir kupadan bahsediyoruz. Futbolun tutkusunun, coşkusunun ve Fair-Play ruhunun burada yansıtılmasını istiyoruz. Çekişmeli ve heyecan dolu müsabakalar oynandı. 32 takıma başarılar diliyorum. Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın formatıyla ilgili yeni bir çalışma yapıyoruz. Kupanın formatını da değiştireceğiz. Bitmek üzere. En yakın zamanda kupanın yeni formatını kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa ile ilgili konuşan Büyükekşi, "Dünyanın en büyük derbilerinden sayılan Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı dünyada yankı bulacak. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü yurt dışından tüm dünyaya duyuracağız. Sevincimizi Türkiye'yi seven ülkelerle buluşturmuş olacağız" şeklinde konuştu.
TÜRKİYE KUPASI'NDA 5'İNCİ ELEME TURU EŞLEŞMELERİ ŞÖYLE:
Beşiktaş - Eyüpspor
Fatih Karagümrük - Kırklarelispor
Başakşehir - Boluspor
Alanyaspor - Samsunspor
Sivasspor - Ankara Keçiörengücü
Fenerbahçe - Adanaspor
Galatasaray - Ümraniyespor
Gaziantep FK - Bodrumspor
MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor
Hatayspor - Sakaryaspor
Antalyaspor - Pendikspor
Kasımpaşa - Bandırmaspor
Kayserispor - Gençlerbirliği
Konyaspor - Göztepe
Adana Demirspor - 24Erzincanspor
Trabzonspor-Manisa FK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.