MAKÜ ve Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 13.04.2022 - 11:12, Güncelleme: 13.04.2022 - 11:12
 

MAKÜ ve Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi ile Adalet Bakanlığı Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü arasında hizmet, koordinasyon, eğitim, uygulama ve proje konularına dair iş birliği protokolü imzalandı.
Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol törenine Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Cezaevi Müdürü Mustafa Erdem Yılmaz, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner ve Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu katıldı. İmzalanan iş birliği protokolü ile lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerinin saha koşullarında bilgi ve becerilerinin desteklenmesi, eğitim, öğretim, araştırma, uygulama ve proje gibi alanlarda saha olanaklarının geliştirilerek, üniversite­sektör bilgi paylaşımının artırılması amaçlanmakta. Öte yandan protokol kapsamında ceza infaz kurumu işyurdu hükümlülerine ve teknik personeline yönelik mesleki eğitim programları düzenlenecek ve mevcut işyurdu hayvancılık işletmesinin geliştirilmesine yönelik her türlü profesyonel teknik destek de sağlanacak. Bunun yanında protokol, ülkemiz genelinde hizmet verecek olan veteriner hekim adaylarının bilimsel ve uygulama becerileri açısından niteliklerini artırarak, bilimsel araştırma projelerinin saha koşullarında uygulanmasını sağlayarak bilimsel yeniliklerden ve fakülte olanaklarından sektörü daha fazla yararlandırmak suretiyle bölge hayvancılığına katkılar sunacak. Protokol, Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü tarafından gereksinim duyulan hayvan hastalıklarının teşhis, tanı, tedavi ve korunma yöntemleri, biyogüvenlik kuralları, refah, ıslah, bakım, besleme, rasyon hazırlama gibi faaliyetler ile hükümlülere ve işyurdu personeline yönelik mesleki eğitim çalışmalarını da kapsıyor.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi ile Adalet Bakanlığı Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü arasında hizmet, koordinasyon, eğitim, uygulama ve proje konularına dair iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol törenine Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Cezaevi Müdürü Mustafa Erdem Yılmaz, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner ve Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Reha Ağaoğlu katıldı.

İmzalanan iş birliği protokolü ile lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilerinin saha koşullarında bilgi ve becerilerinin desteklenmesi, eğitim, öğretim, araştırma, uygulama ve proje gibi alanlarda saha olanaklarının geliştirilerek, üniversite­sektör bilgi paylaşımının artırılması amaçlanmakta. Öte yandan protokol kapsamında ceza infaz kurumu işyurdu hükümlülerine ve teknik personeline yönelik mesleki eğitim programları düzenlenecek ve mevcut işyurdu hayvancılık işletmesinin geliştirilmesine yönelik her türlü profesyonel teknik destek de sağlanacak.

Bunun yanında protokol, ülkemiz genelinde hizmet verecek olan veteriner hekim adaylarının bilimsel ve uygulama becerileri açısından niteliklerini artırarak, bilimsel araştırma projelerinin saha koşullarında uygulanmasını sağlayarak bilimsel yeniliklerden ve fakülte olanaklarından sektörü daha fazla yararlandırmak suretiyle bölge hayvancılığına katkılar sunacak. Protokol, Burdur E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü tarafından gereksinim duyulan hayvan hastalıklarının teşhis, tanı, tedavi ve korunma yöntemleri, biyogüvenlik kuralları, refah, ıslah, bakım, besleme, rasyon hazırlama gibi faaliyetler ile hükümlülere ve işyurdu personeline yönelik mesleki eğitim çalışmalarını da kapsıyor.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.