Muhtar, mahalleliyi ücretsiz pazara taşıyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.06.2022 - 11:45, Güncelleme: 13.06.2022 - 11:45
 

Muhtar, mahalleliyi ücretsiz pazara taşıyor

Muhtar, mahalleliyi ücretsiz pazara taşıyor
Ali Fuat GÜÇLÜER/ AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Bayat ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nin muhtarı Mevlüt Karaküçük (39), minibüsü ile mahalle sakinlerini ücretsiz pazara taşıyor, ayrıca özel gün ve geceler için masa, sandalye yardımı yapıyor. Mahalle sakinlerden Ayşe Bedeşli (50) "Allah razı olsun, sözünü yerine getirdi. Pazara, çarşıya götürüp getiriyor. Evimize kadar herkesi bırakıyor. Böyle muhtar bulunmaz" dedi. Bayat ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde muhtarlık yapan Mevlüt Karaküçük, çalışmaları ile dikkati çekiyor. 2019 yılında yapılan seçimle göreve gelen Karaküçük, ilk iş vaadi de olan bir servis minibüsü aldı. Minibüs ile mahalle sakinlerini kurulan pazara taşıyan Karaküçük, daha sonra evlerine bırakıyor. Karaküçük, özel gün ve gecelerde de mahalleliye masa, sandalye ve çadır hizmeti sunuyor. Yaşlı ve ihtiyaç sahibi kişilere de yardımcı olan Karaküçük, pazar dışında mahalliyi kuaför ya da hamam gibi yerlere de götürerek hizmet sağlıyor. Başka bir mahalleden geldiğini söyleyen Yusuf Değirmenci (45), "Söylüyorlardı, dedik ki; olur mu böyle. Bu arkadaş, bu işi başardı. Mahallelisi olsa da olmasa da herkesin takdirini kazandı. Bayat'ın içinde engelli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız biniyor, istediği yere kadar, evine kadar götürüyor. Güzel bir hizmet" dedi. 'BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM' Mahalle sakinlerden Ayşe Bedeşli de "Muhtarımız bizi 2019 yılından beri çekiyor. Allah razı olsun, sözünü yerine getirdi. Pazara, çarşıya götürüp getiriyor. Evimize kadar herkesi bırakıyor. Böyle muhtar bulunmaz. Sözünü yerine getirdi. Her yerde keşke böyle muhtar bulunsa" diye konuştu. Bayat'ta kuaförlük yapan Murat Antalyalı (31) ise "2019 yılından beri muhtarımız mahallesindeki yaşlı, ihtiyaç sahibi kişileri getirir, tıraş ettirir. Bizim müşteri sayımızı artırıyor. Bundan bizim fazla karımız olmasa da mahalleli muhtardan çok memnun" ifadelerini kullandı. İlçede öğretmenlik yapan ve yakında düğünü olan Bilal Özhaktan, "Kendisinden Allah razı olsun. Özel günlerde, düğünlerde masa sandalyeyi ücretsiz kapımıza kadar getirip, bütün insanların faydalanmasını sağlıyor. Kendisine bu konuda çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Türkiye'nin çoğu yerinde çalıştım ve böyle bir şey görmedim" dedi. 'GÜCÜMÜN YETTİĞİ KADAR ÇEKEBİLİYORUM' Mahallelinin takdirini toplayan muhtar Mevlüt Karaküçük de çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: "Düğün sahiplerine, cenazesi olanlara, mevlit okutanlara bu tip etkinliklerde ücretsiz masa ve sandalye veriyorum. Bir servis aracımız var. Buranın pazarı kurulduğu günlerde ücretsiz evlerinden alıp, evlerine taşıyorum. Yaşlılarımızı evlerinden alıp, berbere götürüyorum, tıraş ettiriyorum, sonrasında yine tekrar evlerine bırakıyorum. Çocuklarının yokluğunu arattırmıyorum. İmkanlarım doğrultusunda yapmak istediğim şey çok. Gücümün yettiği kadar servis çekebiliyorum." (DHA) FOTOĞRAFLI
Muhtar, mahalleliyi ücretsiz pazara taşıyor

Ali Fuat GÜÇLÜER/ AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Bayat ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nin muhtarı Mevlüt Karaküçük (39), minibüsü ile mahalle sakinlerini ücretsiz pazara taşıyor, ayrıca özel gün ve geceler için masa, sandalye yardımı yapıyor. Mahalle sakinlerden Ayşe Bedeşli (50) "Allah razı olsun, sözünü yerine getirdi. Pazara, çarşıya götürüp getiriyor. Evimize kadar herkesi bırakıyor. Böyle muhtar bulunmaz" dedi.
Bayat ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde muhtarlık yapan Mevlüt Karaküçük, çalışmaları ile dikkati çekiyor. 2019 yılında yapılan seçimle göreve gelen Karaküçük, ilk iş vaadi de olan bir servis minibüsü aldı. Minibüs ile mahalle sakinlerini kurulan pazara taşıyan Karaküçük, daha sonra evlerine bırakıyor. Karaküçük, özel gün ve gecelerde de mahalleliye masa, sandalye ve çadır hizmeti sunuyor. Yaşlı ve ihtiyaç sahibi kişilere de yardımcı olan Karaküçük, pazar dışında mahalliyi kuaför ya da hamam gibi yerlere de götürerek hizmet sağlıyor.
Başka bir mahalleden geldiğini söyleyen Yusuf Değirmenci (45), "Söylüyorlardı, dedik ki; olur mu böyle. Bu arkadaş, bu işi başardı. Mahallelisi olsa da olmasa da herkesin takdirini kazandı. Bayat'ın içinde engelli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız biniyor, istediği yere kadar, evine kadar götürüyor. Güzel bir hizmet" dedi.
'BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM'
Mahalle sakinlerden Ayşe Bedeşli de "Muhtarımız bizi 2019 yılından beri çekiyor. Allah razı olsun, sözünü yerine getirdi. Pazara, çarşıya götürüp getiriyor. Evimize kadar herkesi bırakıyor. Böyle muhtar bulunmaz. Sözünü yerine getirdi. Her yerde keşke böyle muhtar bulunsa" diye konuştu. Bayat'ta kuaförlük yapan Murat Antalyalı (31) ise "2019 yılından beri muhtarımız mahallesindeki yaşlı, ihtiyaç sahibi kişileri getirir, tıraş ettirir. Bizim müşteri sayımızı artırıyor. Bundan bizim fazla karımız olmasa da mahalleli muhtardan çok memnun" ifadelerini kullandı.
İlçede öğretmenlik yapan ve yakında düğünü olan Bilal Özhaktan, "Kendisinden Allah razı olsun. Özel günlerde, düğünlerde masa sandalyeyi ücretsiz kapımıza kadar getirip, bütün insanların faydalanmasını sağlıyor. Kendisine bu konuda çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Türkiye'nin çoğu yerinde çalıştım ve böyle bir şey görmedim" dedi.
'GÜCÜMÜN YETTİĞİ KADAR ÇEKEBİLİYORUM'
Mahallelinin takdirini toplayan muhtar Mevlüt Karaküçük de çalışmaları ile ilgili şunları söyledi:
"Düğün sahiplerine, cenazesi olanlara, mevlit okutanlara bu tip etkinliklerde ücretsiz masa ve sandalye veriyorum. Bir servis aracımız var. Buranın pazarı kurulduğu günlerde ücretsiz evlerinden alıp, evlerine taşıyorum. Yaşlılarımızı evlerinden alıp, berbere götürüyorum, tıraş ettiriyorum, sonrasında yine tekrar evlerine bırakıyorum. Çocuklarının yokluğunu arattırmıyorum. İmkanlarım doğrultusunda yapmak istediğim şey çok. Gücümün yettiği kadar servis çekebiliyorum." (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.