ÇELTİKÇİ’DE JANDARMA EKİPLERİNDEN TARİHİ ESER OPERASYONU

Asayiş (AA) - Anadolu Ajansı | 04.07.2022 - 16:31, Güncelleme: 04.07.2022 - 16:33
 

ÇELTİKÇİ’DE JANDARMA EKİPLERİNDEN TARİHİ ESER OPERASYONU

BURDUR’ un Çeltikçi ilçesinde Antalya Burdur karayolunda jandarma tarafından durdurulan araçta 78 adet tarihi eser ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Bucak Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda yapılan çalışmalarda M.A isimli şahsın tarihi eser getireceği duyumunu alan jandarma ekipleri M. A isimli şahsın aracı Antalya Burdur karayolu Çeltikçi ilçesi yakınlarında durduruldu. Araçta ve zanlının üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu tespit edilen Roma. Bizans ve Helenisitk dönemlere ait 59 sikke, 10 yüzük, 3 mühür, 1 haç ve 5 olmak üzere toplam 78 adet tarihi eser ele geçirildi. Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan M.A. isimli şüpheli gerekli adli işlemlerinin tamamlanmasından sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
BURDUR’ un Çeltikçi ilçesinde Antalya Burdur karayolunda jandarma tarafından durdurulan araçta 78 adet tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve Bucak Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda yapılan çalışmalarda M.A isimli şahsın tarihi eser getireceği duyumunu alan jandarma ekipleri M. A isimli şahsın aracı Antalya Burdur karayolu Çeltikçi ilçesi yakınlarında durduruldu. Araçta ve zanlının üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu tespit edilen Roma. Bizans ve Helenisitk dönemlere ait 59 sikke, 10 yüzük, 3 mühür, 1 haç ve 5 olmak üzere toplam 78 adet tarihi eser ele geçirildi.

Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, gözaltına alınan M.A. isimli şüpheli gerekli adli işlemlerinin tamamlanmasından sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.