Armağan İlci anıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.11.2022 - 16:40, Güncelleme: 15.11.2022 - 09:00
 

Armağan İlci anıldı

Armağan İlci anıldı
 İZMİR'e giderken Dinar yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren Burdur Belediye Başkanı Armağan İlci ile basın danışmanı Gülçin İlci Bozkurt ve şoförü Ahmet Uğuz, 24'üncü ölüm yıl dönümünde dualarla anıldı. Burdur asri mezarlığında düzenlenen anma törenine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Ayla Büğdüz, CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer ve yönetim kurulu üyeleri, merhum Başkan Armağan İlci'nin eşi Birsen İlci ve yakınları, Gülçin İlci'nin yakınları ile Ahmet Uğuz'un yakınları katıldı. Belediye Başkanı Başkan Ercengiz, "Öncelikle 24 yıl önce aramızdan ayrıldıkları günden beri hiç içimizden çıkmayan ve Burdur halkının gönlünde 'efsane başkan' olarak anılan merhum başkanımız ve değerli çalışma arkadaşlarının ölüm yıl dönümünde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Sonuçta bizlere görev gereği çıktığı yolda canına mal olan bir kaza sonucu kaybettiğimiz bir belediye başkanımızın görev şehidi olabilmesi için 2014 yılında bir mücadele vermiştik. Amacımız görev şehidi olarak anılan hali ile resmileştirilmesiydi, bu mücadeleyi ettik. Ancak bakanlık uygun görmedi, ne başkanımızı ne de çalışma arkadaşlarımızı ama Burdur halkı için gecesini gündüzünü hiç birbirinden ayırt etmeden çalışan ve çok başarılı iki dönemin son günlerinde yine İzmir'de Burdurluların, Burdur'un adının her anıldığı yerde olabilmek için yapılan bir etkinliğe katılmak üzere yakın çalışma arkadaşları Gülçin Hanım ve Ahmet Bey'le birlikte maalesef çok uzak olmayan bir mesafede elim bir kazada onları yitirdik ancak rahmetli başkanımızın bıraktığı ve bizlere öğütlediği Burdur Belediyesi çalışanları ve Burdur Belediye başkanları olarak elimizden geleni yapıp, onlara ve Burdur halkına layık olmaya çalışıyoruz" dedi. Armağan İlci, Gülçin İlci Bozkurt ve Ahmet Uğuz'un mezarları başında dua okunduktan sonra katılanlar mezarlara karanfil bıraktı. FOTOĞRAFLI  
Armağan İlci anıldı

 İZMİR'e giderken Dinar yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren Burdur Belediye Başkanı Armağan İlci ile basın danışmanı Gülçin İlci Bozkurt ve şoförü Ahmet Uğuz, 24'üncü ölüm yıl dönümünde dualarla anıldı.

Burdur asri mezarlığında düzenlenen anma törenine Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Ayla Büğdüz, CHP Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer ve yönetim kurulu üyeleri, merhum Başkan Armağan İlci'nin eşi Birsen İlci ve yakınları, Gülçin İlci'nin yakınları ile Ahmet Uğuz'un yakınları katıldı.

Belediye Başkanı Başkan Ercengiz, "Öncelikle 24 yıl önce aramızdan ayrıldıkları günden beri hiç içimizden çıkmayan ve Burdur halkının gönlünde 'efsane başkan' olarak anılan merhum başkanımız ve değerli çalışma arkadaşlarının ölüm yıl dönümünde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Sonuçta bizlere görev gereği çıktığı yolda canına mal olan bir kaza sonucu kaybettiğimiz bir belediye başkanımızın görev şehidi olabilmesi için 2014 yılında bir mücadele vermiştik. Amacımız görev şehidi olarak anılan hali ile resmileştirilmesiydi, bu mücadeleyi ettik. Ancak bakanlık uygun görmedi, ne başkanımızı ne de çalışma arkadaşlarımızı ama Burdur halkı için gecesini gündüzünü hiç birbirinden ayırt etmeden çalışan ve çok başarılı iki dönemin son günlerinde yine İzmir'de Burdurluların, Burdur'un adının her anıldığı yerde olabilmek için yapılan bir etkinliğe katılmak üzere yakın çalışma arkadaşları Gülçin Hanım ve Ahmet Bey'le birlikte maalesef çok uzak olmayan bir mesafede elim bir kazada onları yitirdik ancak rahmetli başkanımızın bıraktığı ve bizlere öğütlediği Burdur Belediyesi çalışanları ve Burdur Belediye başkanları olarak elimizden geleni yapıp, onlara ve Burdur halkına layık olmaya çalışıyoruz" dedi.

Armağan İlci, Gülçin İlci Bozkurt ve Ahmet Uğuz'un mezarları başında dua okunduktan sonra katılanlar mezarlara karanfil bıraktı.

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.