Burdur'da kitap bağış kampanyası

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.01.2023 - 10:50, Güncelleme: 11.01.2023 - 10:50
 

Burdur'da kitap bağış kampanyası

Burdur'da kitap bağış kampanyası
BURDUR'da, Adalet Bakanlığı'nca 2023 yılında 'Kitap iyileştirir' sloganıyla Ceza İnfaz Kurumları kütüphaneleri için düzenlenen kitap bağış kampanyası başlatıldı. Burdur Adalet Sarayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlik ile kitap bağış kampanyası başlatıldı. Etkinliğe Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Burdur Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Küçük ile Burdur Adliyesi'nde görev yapan hakim ve cumhuriyet savcıları, adliye personeli, ceza infaz kurumu müdürleri ve personeli katıldı. Kampanya kapsamında ilk bağış Başsavcı Osman Kara tarafından yapılırken, katılımcılar da kitap bağışladı. Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise 110 kitapla destek verdi. Kampanyanın 20 Şubat'a kadar süreceği öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, "Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutukluların ıslahı ile topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırma faaliyetlerinin yerine getiriliyor, hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirerek toplumu korumak amaçlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Ceza İnfaz Kurumlarında bağımsız kütüphaneler oluşturuldu. Bu kapsamda kütüphanelerin zenginleştirilmesi amacıyla tüm ülkede eş zamanlı olarak kitap bağış kampanyası düzenlendi. Daha önce de gerçekleştirilen bu tür etkinliklerle fazlaca kitap tutuklu ve hükümlülere ulaştırıldı. Yine bu kampanyadaki amaçta hükümlü ve tutukluların kitaba olan ilgilerini artırmak. Kampanyaya katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi. FOTOĞRAFLI  
Burdur'da kitap bağış kampanyası

BURDUR'da, Adalet Bakanlığı'nca 2023 yılında 'Kitap iyileştirir' sloganıyla Ceza İnfaz Kurumları kütüphaneleri için düzenlenen kitap bağış kampanyası başlatıldı.

Burdur Adalet Sarayı içerisinde gerçekleştirilen etkinlik ile kitap bağış kampanyası başlatıldı. Etkinliğe Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Burdur Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Küçük ile Burdur Adliyesi'nde görev yapan hakim ve cumhuriyet savcıları, adliye personeli, ceza infaz kurumu müdürleri ve personeli katıldı. Kampanya kapsamında ilk bağış Başsavcı Osman Kara tarafından yapılırken, katılımcılar da kitap bağışladı. Etkinliğe İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise 110 kitapla destek verdi. Kampanyanın 20 Şubat'a kadar süreceği öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, "Ceza İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutukluların ıslahı ile topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırma faaliyetlerinin yerine getiriliyor, hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirerek toplumu korumak amaçlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Ceza İnfaz Kurumlarında bağımsız kütüphaneler oluşturuldu. Bu kapsamda kütüphanelerin zenginleştirilmesi amacıyla tüm ülkede eş zamanlı olarak kitap bağış kampanyası düzenlendi. Daha önce de gerçekleştirilen bu tür etkinliklerle fazlaca kitap tutuklu ve hükümlülere ulaştırıldı. Yine bu kampanyadaki amaçta hükümlü ve tutukluların kitaba olan ilgilerini artırmak. Kampanyaya katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.