Ulusal Kış Afetleri Sempozyumu yapıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 17.01.2023 - 10:59, Güncelleme: 17.01.2023 - 11:00
 

Ulusal Kış Afetleri Sempozyumu yapıldı

Ulusal Kış Afetleri Sempozyumu yapıldı
 BURDUR Kızılay Şubesi tarafından Ulusal Kış Afetleri Sempozyumu düzenlendi. Yeşilova ilçesindeki bir otelde pratik ve teorik olarak düzenlenen sempozyum 2 gün sürdü. Sempozyum hakkında bilgi veren Türk Kızılay Burdur Şube Başkanı Murat Kuş, "Bireyler, topluluklar ve ülkelerin geçim kaynaklarını, sağlık, kültürel miras, sosyo-ekonomik varlıklarını ve ekosistemlerini daha etkin biçimde korumak ve böylece dirençlerini arttırmak amacıyla afet risklerini öngörmek, planlı hareket etmek ve riskleri azaltmak önem taşımaktadır" dedi. Kuş, şunları söyledi: "Yıldan yıla afetlerin çeşitliliği ve sıklığı artarken dikkat çekilmesi gereken güncel afetlerin başında da kış iklimi altında gerçekleşen afet ve acil durumlar gelmektedir. Sadece çığ riski altında bulunan araziler değil, ulaşımın aksaması da üzerinde durulması gereken acil durumlar başlığında çalışılmaktadır." (DHA) FOTOĞRAFLI  
Ulusal Kış Afetleri Sempozyumu yapıldı

 BURDUR Kızılay Şubesi tarafından Ulusal Kış Afetleri Sempozyumu düzenlendi.

Yeşilova ilçesindeki bir otelde pratik ve teorik olarak düzenlenen sempozyum 2 gün sürdü. Sempozyum hakkında bilgi veren Türk Kızılay Burdur Şube Başkanı Murat Kuş, "Bireyler, topluluklar ve ülkelerin geçim kaynaklarını, sağlık, kültürel miras, sosyo-ekonomik varlıklarını ve ekosistemlerini daha etkin biçimde korumak ve böylece dirençlerini arttırmak amacıyla afet risklerini öngörmek, planlı hareket etmek ve riskleri azaltmak önem taşımaktadır" dedi.

Kuş, şunları söyledi:

"Yıldan yıla afetlerin çeşitliliği ve sıklığı artarken dikkat çekilmesi gereken güncel afetlerin başında da kış iklimi altında gerçekleşen afet ve acil durumlar gelmektedir. Sadece çığ riski altında bulunan araziler değil, ulaşımın aksaması da üzerinde durulması gereken acil durumlar başlığında çalışılmaktadır." (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.