Gaziantep’te şeftali hasadı başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.06.2023 - 11:51, Güncelleme: 14.06.2023 - 11:51
 

Gaziantep’te şeftali hasadı başladı

Gaziantep’te şeftali hasadı başladı
Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) – KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin vurduğu kentlerden Gaziantep’in İslahiye İlçesinde, 200 dekar alanda üretimi yapılan şeftalinin hasadı başladı. Depremin yaralarının sarıldığı İslahiye’de 200 dekar alanda üretimi yapılan şeftali hasadına başlandı. Sabahın erken saatlerinde şeftali bahçesine giden tarım işçileri; sıcaklara rağmen ağaçta bulunan meyveleri tek toplayuyor. Özenle toplanan ve kasalara dizilen şeftaliler, daha sonra pazara gönderiliyor. 230 tonun üzerinde rekolte beklenen şeftali, iç piyasanın yanı sıra Polonya, Romanya ve Moldavya gibi ülkelere de ihraç ediliyor. FOTOĞRAFLI
Gaziantep’te şeftali hasadı başladı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) – KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin vurduğu kentlerden Gaziantep’in İslahiye İlçesinde, 200 dekar alanda üretimi yapılan şeftalinin hasadı başladı.
Depremin yaralarının sarıldığı İslahiye’de 200 dekar alanda üretimi yapılan şeftali hasadına başlandı. Sabahın erken saatlerinde şeftali bahçesine giden tarım işçileri; sıcaklara rağmen ağaçta bulunan meyveleri tek toplayuyor. Özenle toplanan ve kasalara dizilen şeftaliler, daha sonra pazara gönderiliyor. 230 tonun üzerinde rekolte beklenen şeftali, iç piyasanın yanı sıra Polonya, Romanya ve Moldavya gibi ülkelere de ihraç ediliyor.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.