GÜVENLİ KÖYÜ’NDE ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA YAD EDİLDİ

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 17.07.2023 - 08:39, Güncelleme: 17.07.2023 - 08:39
 

GÜVENLİ KÖYÜ’NDE ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA YAD EDİLDİ

Burdur Valisi Ali Arslantaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında Güvenli Köyündeki 15 Temmuz Şehidimiz Akif Altay ve Şehidimiz Jandarma Komando Er Ali Yıldırım'ın ailelerine ve kabirlerine ziyarette bulundu.
Vali Arslantaş, Güvenli Köyünde ilk olarak 15 Temmuz Şehidimiz Akif Altay ve Şehidimiz Jandarma Komando Er Ali Yıldırım'ın ailelerine ziyarette bulundu. Ziyarette din görevlisinin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Enver Türkmen’in yaptığı dua sonrası Vali Arslantaş, Şehidimiz Akif Altay ve Şehidimiz Jandarma Komando Er Ali Yıldırım’ın ailesine özel kutuya konulmuş Bayrağımızı takdim etti. Şehitlerimizin ailelerine yapılan ziyaret sonrası Güvenli Köyü asri mezarlığında Şehitlerimizin kabirleri başında Kur'an Kerim okunarak, dua edildi.   Vali Arslantaş Şehit Ailesi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada; “Jandarma Komando Er Ali Yıldırım kardeşimiz 1997 yılında Çekiç Harekatında Kuzey Irak’ta Şehit olmuştu. Dağ gibi babalar vatan sağolsun dedi. Yine vatanın müdafaası gerektiğinde 2016 yılında bu köyden bir şehit daha oldu. Akif Altay kardeşimiz Ankara Gölbaşında Şehit oldu.   Şehitler, biz kabre koyunca bu memleketin tapu senedine birer mühür koymuş oldular. Memleketin sahibi olduğumuzu bir kez daha perçinlemiş olduk. Allah onlardan razı olsun. Onları yetiştirenlerden razı olsun” dedi.   Güvenli Köyündeki programa başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı Kd. Albay Serdar Erkan Ergil, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Çeltikçi Kaymakam V. Eda Nur Yurt, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. #TürkiyeYüzyılınınKahramanları
Burdur Valisi Ali Arslantaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında Güvenli Köyündeki 15 Temmuz Şehidimiz Akif Altay ve Şehidimiz Jandarma Komando Er Ali Yıldırım'ın ailelerine ve kabirlerine ziyarette bulundu.

Vali Arslantaş, Güvenli Köyünde ilk olarak 15 Temmuz Şehidimiz Akif Altay ve Şehidimiz Jandarma Komando Er Ali Yıldırım'ın ailelerine ziyarette bulundu. Ziyarette din görevlisinin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Enver Türkmen’in yaptığı dua sonrası Vali Arslantaş, Şehidimiz Akif Altay ve Şehidimiz Jandarma Komando Er Ali Yıldırım’ın ailesine özel kutuya konulmuş Bayrağımızı takdim etti. Şehitlerimizin ailelerine yapılan ziyaret sonrası Güvenli Köyü asri mezarlığında Şehitlerimizin kabirleri başında Kur'an Kerim okunarak, dua edildi.

 

Vali Arslantaş Şehit Ailesi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada; “Jandarma Komando Er Ali Yıldırım kardeşimiz 1997 yılında Çekiç Harekatında Kuzey Irak’ta Şehit olmuştu. Dağ gibi babalar vatan sağolsun dedi. Yine vatanın müdafaası gerektiğinde 2016 yılında bu köyden bir şehit daha oldu. Akif Altay kardeşimiz Ankara Gölbaşında Şehit oldu.

 

Şehitler, biz kabre koyunca bu memleketin tapu senedine birer mühür koymuş oldular. Memleketin sahibi olduğumuzu bir kez daha perçinlemiş olduk. Allah onlardan razı olsun. Onları yetiştirenlerden razı olsun” dedi.

 

Güvenli Köyündeki programa başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Garnizon Komutanı Kd. Albay Serdar Erkan Ergil, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Çeltikçi Kaymakam V. Eda Nur Yurt, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. #TürkiyeYüzyılınınKahramanları

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.