Alageyikte 'tüm zamanların en yüksek yavru sayısı'na ulaşıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.08.2023 - 13:43, Güncelleme: 09.08.2023 - 13:43
 

Alageyikte 'tüm zamanların en yüksek yavru sayısı'na ulaşıldı

Alageyikte 'tüm zamanların en yüksek yavru sayısı'na ulaşıldı
Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- ANTALYA'daki Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndaki Alageyik Üretme Merkezi'nde, bu yıl doğan 41 yavru ile 'tüm zamanların en yüksek yavru sayısı'na ulaşıldı. Yeni doğumlarla birlikte alageyik sayısı 203'e çıktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından 'Alageyikte tüm zamanların en yüksek yavru sayısına ulaşıldı' başlığıyla yapılan paylaşımda, alageyik yavru sayısının her geçen yıl arttığı belirtildi. Paylaşımda, Türkiye'de alageyiğin doğal olarak ve genetiği bozulmamış tek yaşam alanı olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Antalya'daki Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda bulunan Alageyik Üretme Merkezi'nde; bu yılki yavru sayısının geçen yılı geride bırakarak 41'e ulaştığı açıklandı. ALAGEYİK SAYISI 203'E YÜKSELDİ Geçen yıl 34 yavru doğumu gerçekleşen alanda bu yılki sağlıklı doğumlarla birlikte alageyik sayısının 203'e yükseldiği kaydedilen paylaşımda, "Türün devamlılığı ve korunması amacıyla Alageyik Üretme İstasyonu'nun içerisinden daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da erişkin dişi ve erkek bireylerden bölgedeki başka yaşam alanlarına nakil yapılması planlanıyor. Daha önce Aydın ilinde yer alan Dilek Yarımadası Milli Parkı'na, Muğla ili Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na ve Antalya ili Manavgat ilçesi Beydiğin bölgesine alageyikler nakledilerek başarılı yerleştirme çalışmaları yapılmıştı" denildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Alageyikte 'tüm zamanların en yüksek yavru sayısı'na ulaşıldı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- ANTALYA'daki Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'ndaki Alageyik Üretme Merkezi'nde, bu yıl doğan 41 yavru ile 'tüm zamanların en yüksek yavru sayısı'na ulaşıldı. Yeni doğumlarla birlikte alageyik sayısı 203'e çıktı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından 'Alageyikte tüm zamanların en yüksek yavru sayısına ulaşıldı' başlığıyla yapılan paylaşımda, alageyik yavru sayısının her geçen yıl arttığı belirtildi. Paylaşımda, Türkiye'de alageyiğin doğal olarak ve genetiği bozulmamış tek yaşam alanı olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Antalya'daki Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda bulunan Alageyik Üretme Merkezi'nde; bu yılki yavru sayısının geçen yılı geride bırakarak 41'e ulaştığı açıklandı.
ALAGEYİK SAYISI 203'E YÜKSELDİ
Geçen yıl 34 yavru doğumu gerçekleşen alanda bu yılki sağlıklı doğumlarla birlikte alageyik sayısının 203'e yükseldiği kaydedilen paylaşımda, "Türün devamlılığı ve korunması amacıyla Alageyik Üretme İstasyonu'nun içerisinden daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da erişkin dişi ve erkek bireylerden bölgedeki başka yaşam alanlarına nakil yapılması planlanıyor. Daha önce Aydın ilinde yer alan Dilek Yarımadası Milli Parkı'na, Muğla ili Köyceğiz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na ve Antalya ili Manavgat ilçesi Beydiğin bölgesine alageyikler nakledilerek başarılı yerleştirme çalışmaları yapılmıştı" denildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.