Konya'daki yurtlara 7 bine yakın depremzede yerleştirildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.02.2023 - 16:46, Güncelleme: 11.02.2023 - 16:46
 

Konya'daki yurtlara 7 bine yakın depremzede yerleştirildi

Konya'daki yurtlara 7 bine yakın depremzede yerleştirildi
Hasan DÖNMEZ- Melih İlhan GÜN/ KONYA, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremler sonrası bölgelerden tahliye edilen depremzedeler, Konya’daki yurtlara yerleştiriliyor. Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, devlet yurtlarına 7 bine yakın depremzede yerleştirildiğini açıkladı.  Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 kenti etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya hasar gören afetzedelerin bölgelerden tahliyeleri sürüyor. Konya Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, “Biz Konya olarak bu depreme çok hızlı müdahale ettik. Şu an da KYK yurtlarımızda ve kamu konaklama alanlarında misafir ettiğimiz depremzede sayısı 6 bini geçti. Muhtemelen bu sayı bugün 7 bini geçecek. Sürekli sevkler yapılıyor" dedi. FOTOĞRAFLI
Konya'daki yurtlara 7 bine yakın depremzede yerleştirildi

Hasan DÖNMEZ- Melih İlhan GÜN/ KONYA, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremler sonrası bölgelerden tahliye edilen depremzedeler, Konya’daki yurtlara yerleştiriliyor. Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, devlet yurtlarına 7 bine yakın depremzede yerleştirildiğini açıkladı. 
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 kenti etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya hasar gören afetzedelerin bölgelerden tahliyeleri sürüyor. Konya Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, “Biz Konya olarak bu depreme çok hızlı müdahale ettik. Şu an da KYK yurtlarımızda ve kamu konaklama alanlarında misafir ettiğimiz depremzede sayısı 6 bini geçti. Muhtemelen bu sayı bugün 7 bini geçecek. Sürekli sevkler yapılıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.