“KPSS Hakkında Merak Ettiklerimiz” Konulu Konferans Düzenlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 15.12.2023 - 14:01, Güncelleme: 15.12.2023 - 14:01
 

“KPSS Hakkında Merak Ettiklerimiz” Konulu Konferans Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Hakkında Merak Ettiklerimiz” konulu konferans düzenlendi.
İİBF öğrencilerinin kamu sınavlarına hazırlanmalarında kendilerine rehberlik etmek amacıyla, KPSS uzmanı Mustafa Karadeniz’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, KPSS sınavlarındaki soru grupları, hangi meslek için hangi soru gruplarına çalışılması gerektiği ve nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiği gibi konularda öğrencilere bilgilendirici sunum yapıldı. Mustafa Karadeniz, KPSS sınavlarına karşı öğrencilerde genel anlamda görülen ümitsizlik halinin anlamsız olduğunu, istendiğinde ve disiplinli bir çalışma ile birçok öğrencinin KPSS A grubu meslekleri kazanabileceğini detaylı bir şekilde anlattı. Uzman yardımcılığı, Sayıştay denetçiliği, vergi müfettiş yardımcısı, hazine ve maliye uzman yardımcılığı ve mali hizmetler uzman yardımcılığı gibi bakanlıkların her yıl azımsanamayacak sayıda eleman aldığını ifade eden Karadeniz, KPSS sınavları sonucunda düşünülenin çok ötesinde önemli fırsatlar bulunduğunun altını çizdi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Hakkında Merak Ettiklerimiz” konulu konferans düzenlendi.

İİBF öğrencilerinin kamu sınavlarına hazırlanmalarında kendilerine rehberlik etmek amacıyla, KPSS uzmanı Mustafa Karadeniz’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, KPSS sınavlarındaki soru grupları, hangi meslek için hangi soru gruplarına çalışılması gerektiği ve nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiği gibi konularda öğrencilere bilgilendirici sunum yapıldı.

Mustafa Karadeniz, KPSS sınavlarına karşı öğrencilerde genel anlamda görülen ümitsizlik halinin anlamsız olduğunu, istendiğinde ve disiplinli bir çalışma ile birçok öğrencinin KPSS A grubu meslekleri kazanabileceğini detaylı bir şekilde anlattı. Uzman yardımcılığı, Sayıştay denetçiliği, vergi müfettiş yardımcısı, hazine ve maliye uzman yardımcılığı ve mali hizmetler uzman yardımcılığı gibi bakanlıkların her yıl azımsanamayacak sayıda eleman aldığını ifade eden Karadeniz, KPSS sınavları sonucunda düşünülenin çok ötesinde önemli fırsatlar bulunduğunun altını çizdi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.