Leyleklere özel 'enerjisiz yuva'

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 03.04.2023 - 09:46, Güncelleme: 03.04.2023 - 09:46
 

Leyleklere özel 'enerjisiz yuva'

Leyleklere özel 'enerjisiz yuva'
Dinçer AKTEMUR/ARDAHAN, (DHA)- ARDAHAN'da köylerde direklerin üstünde yaptıkları yuvalarda yaşayan leyleklerin elektrik çarpması sonucu ölmemeleri için hatlar yenilenerek, 20 bölgeye enerjiden arındırılmış ve üzerinde yuva da olan yeşil renkli direkler dikildi. Kente gelen leylekler, enerji bulunmayan yeni yuvalarında konaklamaya başladı. Baharım müjdecisi leylekler Ardahan’a gelerek enerji bulunmayan yeni yuvalarında güvenle konaklamaya başladı. Enerjiden arındırılmış yuva yapılan yerlerden biri olan Kazlıköyün muhtarı Volkan Akbulak, "Leylekler köyümüze yaşlılarımızın söylediğine göre 50-60 yıldır yuva yaparlar. Bu yıl da köye gelen leylek kendileri için dikilen enerjisiz yuvalara hemen yerleşti. Leylek baharın müjdecisi, köyümüzün de simgesidir" dedi. (DHA) FOTOĞRAF  
Leyleklere özel 'enerjisiz yuva'

Dinçer AKTEMUR/ARDAHAN, (DHA)- ARDAHAN'da köylerde direklerin üstünde yaptıkları yuvalarda yaşayan leyleklerin elektrik çarpması sonucu ölmemeleri için hatlar yenilenerek, 20 bölgeye enerjiden arındırılmış ve üzerinde yuva da olan yeşil renkli direkler dikildi. Kente gelen leylekler, enerji bulunmayan yeni yuvalarında konaklamaya başladı.
Baharım müjdecisi leylekler Ardahan’a gelerek enerji bulunmayan yeni yuvalarında güvenle konaklamaya başladı. Enerjiden arındırılmış yuva yapılan yerlerden biri olan Kazlıköyün muhtarı Volkan Akbulak, "Leylekler köyümüze yaşlılarımızın söylediğine göre 50-60 yıldır yuva yaparlar. Bu yıl da köye gelen leylek kendileri için dikilen enerjisiz yuvalara hemen yerleşti. Leylek baharın müjdecisi, köyümüzün de simgesidir" dedi. (DHA)

FOTOĞRAF
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.