MAKÜ’de ‘100. Yılında Cumhuriyet’ Paneli Düzenlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 27.10.2023 - 09:22, Güncelleme: 27.10.2023 - 09:22
 

MAKÜ’de ‘100. Yılında Cumhuriyet’ Paneli Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “100. Yılında Cumhuriyet” konulu panel düzenlendi.
Avşar Han sinema salonunda gerçekleştirilen panel saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Oturum başkanlığını MAKÜ Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Gölen’in yürüttüğü panelde ilk olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Altıntaş sunum yaptı. Cumhuriyetin gelişim süreçleri hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Altıntaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir dünyasına etki eden önemli olayları ve şahsiyetleri anlattı. Daha sonra konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Feyza Kurnaz Şahin, ‘100. Yılında Cumhuriyet’in Kazanımları’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Şahin sunumunda cumhuriyetin kazanımlarının yeni bir ulusun inşası, cesur bir modernleşme projesi, kaybolan becerilerin yeniden inşası başlıklarında detaylı bilgiler aktardı. Sunumların ardından panel panelistlere katılım belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “100. Yılında Cumhuriyet” konulu panel düzenlendi.

Avşar Han sinema salonunda gerçekleştirilen panel saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Oturum başkanlığını MAKÜ Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Gölen’in yürüttüğü panelde ilk olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Altıntaş sunum yaptı. Cumhuriyetin gelişim süreçleri hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Altıntaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir dünyasına etki eden önemli olayları ve şahsiyetleri anlattı.

Daha sonra konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Feyza Kurnaz Şahin, ‘100. Yılında Cumhuriyet’in Kazanımları’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Şahin sunumunda cumhuriyetin kazanımlarının yeni bir ulusun inşası, cesur bir modernleşme projesi, kaybolan becerilerin yeniden inşası başlıklarında detaylı bilgiler aktardı.

Sunumların ardından panel panelistlere katılım belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.