MATSO seçimlerini 'Mavi' kazandı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 10.10.2022 - 10:21, Güncelleme: 10.10.2022 - 10:21
 

MATSO seçimlerini 'Mavi' kazandı

MATSO seçimlerini 'Mavi' kazandı
  Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Meslek Komiteleri ve Meclis Üyesi seçimlerinde mevcut Başkan Seydi Tahsin Güngör'ün liderliğini yaptığı 'Mavi' liste 17 Meslek Komitesi'nin 12'sini kazanırken, rakibi 'Kırmızı' liste adayı Turgay Akar 3 Meslek Komitesi'ni kazandı. 2 komiteyi de bağımsız 'Beyaz' liste aldı. Her iki grubun da 65'er oy aldığı 3'üncü Beyaz Eşya, Mobilya, Halı Meslek Komitesinin kazananı olan 'Mavi' liste ise kura ile belirlendi. MATSO Meslek Komiteleri ve Meclis Üyesi seçimleri 9 Ekim Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Saat 10:00'da başlayan oy verme işlemi saat 17:00'de sandıkların kapanması ile sona erdi. Yaklaşık 30 dakikalık bir hazırlık sürecinin ardından başlayan oy sayım işlemi sonucunda, mevcut Başkan Seydi Tahsin Güngör liderliğindeki 'Mavi' liste 17 Meslek Komitesi'nin 12'sini kazandı. Rakibi Turgay Akar liderliğindeki 'Kırmızı' liste ise 3'te kaldı. 2 meslek grubunu ise bağımsız 'Beyaz' listeler aldı. Meclis üyeliğinde toplam 46 meclis üyesinin 6'sını 'Beyaz' liste, 33'ünü 'Mavi' liste ve 7'sini de 'Kırmızı' liste adayları kazandı. ESKİ BAŞKANDAN SİTEM 1995-2005 yılları arasında MATSO'nun kurucu başkanı olan ve 2 dönem başkanlık yapan Mehmet Karamancı, oy verme işlemi için geldiği Atatürk Kültür Merkezi'nde her iki adayın yanına gelerek sitemde bulundu. Seçim sürecinde gereksiz gerilim yaşandığını ve bu nedenle seçim günü çok fazla polis memurunun görevlendirildiğini ifade eden Karamancı, her iki adaya da başarılar dilerken, seçim sonucu ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesini istedi. 3'ÜNCÜ BEYAZ EŞYA, MOBİLYA, HALI KOMİTESİNİN GALİBİNİ KURA BELİRLEDİ Kıyasıya mücadelenin yaşandığı 3'üncü Beyaz Eşya, Mobilya, Halı Meslek Komitesinde 'Mavi' ve 'Kırmızı' liste adayları 65'er oy aldı. Başkan adayları ve müşahede görevlileri gözetiminde sandık başkanı ve üyelerinin tekrar sayım yaptığı sandıkta eşitlik bozulmayınca, kazananı belirlemek için kura çekimine gidildi. Kura çekiminde 3'üncü Meslek Komitesi'ni 'Mavi' liste kazandı. MANAVGAT İŞ DÜNYASI KAZANDI Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerini kazanan mevcut Başkan Seydi Tahsin Güngör, tezahüratla taraftarlarının omuzlarına alındı. Seçim sürecinin sona erdiğini, artık hizmet zamanının geldiğini belirten Güngör, "Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Bugün Manavgat iş dünyası kazandı. Manavgat halkı kazandı, ben oy veren vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Birlikte başardık bu süreci, birlikte kazandık. Amacımız hep birlik, beraberlikti bugün de onun neticesini aldık. Herkesten Allah razı olsun diyorum, herkesi alkışlıyorum" diye konuştu. Başta yeni yönetim olmak üzere diğer kurullar ve meclis başkanlığı için cuma günü ikinci tur seçim yapılacak. Mevcut Başkan Seydi Tahsin Güngör'ün yeniden başkan seçilmesi bekleniyor. FOTOĞRAFLI
MATSO seçimlerini 'Mavi' kazandı

 

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Meslek Komiteleri ve Meclis Üyesi seçimlerinde mevcut Başkan Seydi Tahsin Güngör'ün liderliğini yaptığı 'Mavi' liste 17 Meslek Komitesi'nin 12'sini kazanırken, rakibi 'Kırmızı' liste adayı Turgay Akar 3 Meslek Komitesi'ni kazandı. 2 komiteyi de bağımsız 'Beyaz' liste aldı. Her iki grubun da 65'er oy aldığı 3'üncü Beyaz Eşya, Mobilya, Halı Meslek Komitesinin kazananı olan 'Mavi' liste ise kura ile belirlendi.

MATSO Meslek Komiteleri ve Meclis Üyesi seçimleri 9 Ekim Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Saat 10:00'da başlayan oy verme işlemi saat 17:00'de sandıkların kapanması ile sona erdi. Yaklaşık 30 dakikalık bir hazırlık sürecinin ardından başlayan oy sayım işlemi sonucunda, mevcut Başkan Seydi Tahsin Güngör liderliğindeki 'Mavi' liste 17 Meslek Komitesi'nin 12'sini kazandı. Rakibi Turgay Akar liderliğindeki 'Kırmızı' liste ise 3'te kaldı. 2 meslek grubunu ise bağımsız 'Beyaz' listeler aldı. Meclis üyeliğinde toplam 46 meclis üyesinin 6'sını 'Beyaz' liste, 33'ünü 'Mavi' liste ve 7'sini de 'Kırmızı' liste adayları kazandı.

ESKİ BAŞKANDAN SİTEM

1995-2005 yılları arasında MATSO'nun kurucu başkanı olan ve 2 dönem başkanlık yapan Mehmet Karamancı, oy verme işlemi için geldiği Atatürk Kültür Merkezi'nde her iki adayın yanına gelerek sitemde bulundu. Seçim sürecinde gereksiz gerilim yaşandığını ve bu nedenle seçim günü çok fazla polis memurunun görevlendirildiğini ifade eden Karamancı, her iki adaya da başarılar dilerken, seçim sonucu ne olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesini istedi.

3'ÜNCÜ BEYAZ EŞYA, MOBİLYA, HALI KOMİTESİNİN GALİBİNİ KURA BELİRLEDİ

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı 3'üncü Beyaz Eşya, Mobilya, Halı Meslek Komitesinde 'Mavi' ve 'Kırmızı' liste adayları 65'er oy aldı. Başkan adayları ve müşahede görevlileri gözetiminde sandık başkanı ve üyelerinin tekrar sayım yaptığı sandıkta eşitlik bozulmayınca, kazananı belirlemek için kura çekimine gidildi. Kura çekiminde 3'üncü Meslek Komitesi'ni 'Mavi' liste kazandı.

MANAVGAT İŞ DÜNYASI KAZANDI

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerini kazanan mevcut Başkan Seydi Tahsin Güngör, tezahüratla taraftarlarının omuzlarına alındı. Seçim sürecinin sona erdiğini, artık hizmet zamanının geldiğini belirten Güngör, "Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Bugün Manavgat iş dünyası kazandı. Manavgat halkı kazandı, ben oy veren vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Birlikte başardık bu süreci, birlikte kazandık. Amacımız hep birlik, beraberlikti bugün de onun neticesini aldık. Herkesten Allah razı olsun diyorum, herkesi alkışlıyorum" diye konuştu.

Başta yeni yönetim olmak üzere diğer kurullar ve meclis başkanlığı için cuma günü ikinci tur seçim yapılacak. Mevcut Başkan Seydi Tahsin Güngör'ün yeniden başkan seçilmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.