Merada kurtlar sürüye saldırdı; 50 koyun öldü

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.04.2023 - 18:00, Güncelleme: 29.04.2023 - 18:00
 

Merada kurtlar sürüye saldırdı; 50 koyun öldü

Merada kurtlar sürüye saldırdı; 50 koyun öldü
Yaşar KAPLAN/ YÜKSEKOVA, (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'de, kurtların saldırdığı sürüden 50 koyun öldü. Besici Selman Toros (45), "Küçükbaş hayvanlarımı otlatmak için meraya çıkardım. Bir anda dağdan inen kurtlar sürüye saldırdı, 50 koyunum öldü" dedi. Olay, Yüksekova ilçesi merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Karlı köyünün Çimenli mezrasında meydana geldi. Selman Toros'a ait 200 küçükbaş hayvan, sabah otlatılmak için meraya götürüldü. Mezraya yakın merada otlatılan küçükbaş hayvan sürüsüne, kurtlar saldırdı. Köylülerin müdahalesiyle kurtlar uzaklaşırken, sürüdeki diğer küçükbaş hayvanların da kaçarak kurtulduğu belirtildi. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin bölgede inceleme yapacağı bildirildi. Besici Selman Toros, saldırıyla sürünün ikiye ayrıldığını belirterek, "Bir anda dağdan inen kurtlar sürüye saldırdı. Köylülere haber verdim. Sonra kurtları uzaklaştırmaya çalıştık. Saldırıda 50 küçükbaş hayvanım öldü, 20'e yakın koyunum da kuzularıyla birlikte kayboldu. Saldırıda birkaç koyun da yaralandı" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Merada kurtlar sürüye saldırdı; 50 koyun öldü

Yaşar KAPLAN/ YÜKSEKOVA, (Hakkari), (DHA)- HAKKARİ'de, kurtların saldırdığı sürüden 50 koyun öldü. Besici Selman Toros (45), "Küçükbaş hayvanlarımı otlatmak için meraya çıkardım. Bir anda dağdan inen kurtlar sürüye saldırdı, 50 koyunum öldü" dedi.
Olay, Yüksekova ilçesi merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Karlı köyünün Çimenli mezrasında meydana geldi. Selman Toros'a ait 200 küçükbaş hayvan, sabah otlatılmak için meraya götürüldü. Mezraya yakın merada otlatılan küçükbaş hayvan sürüsüne, kurtlar saldırdı. Köylülerin müdahalesiyle kurtlar uzaklaşırken, sürüdeki diğer küçükbaş hayvanların da kaçarak kurtulduğu belirtildi. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin bölgede inceleme yapacağı bildirildi.
Besici Selman Toros, saldırıyla sürünün ikiye ayrıldığını belirterek, "Bir anda dağdan inen kurtlar sürüye saldırdı. Köylülere haber verdim. Sonra kurtları uzaklaştırmaya çalıştık. Saldırıda 50 küçükbaş hayvanım öldü, 20'e yakın koyunum da kuzularıyla birlikte kayboldu. Saldırıda birkaç koyun da yaralandı" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.