Napolyon kirazı, kilosu 45-50 liradan ihraç ediliyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.06.2023 - 12:47, Güncelleme: 29.06.2023 - 12:47
 

Napolyon kirazı, kilosu 45-50 liradan ihraç ediliyor

Napolyon kirazı, kilosu 45-50 liradan ihraç ediliyor
Yavuz YILMAZ/İnegöl (Bursa), (DHA)-BURSA’nın İnegöl ilçesinde yetişen Napolyon cinsi kirazın hasadı başladı. Hasadı yapılan kirazlar Almanya, İngiltere, Avusturya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, "Bu yıl İnegöl’ün ova köylerinde ihracat firmalarıyla anlaşmalar yapıldı. Yaptığımız anlaşmalarla Napolyon kirazını göndermemiz sebebiyle, Napolyon piyasası biraz daha yükseldi. Şu an itibarıyla kirazımızı kilosu 45-50 TL arasında ihracata vermekteyiz" dedi. Bursa’nın İnegöl ilçesinde Napolyon cinsi kirazın hasadı başladı. Lezzeti, büyüklüğü ve kalın kabuğu nedeniyle tercih edilen Napolyon cinsi kiraz hasadının, ilçenin ovada yer alan mahallelerinde başladığını, ardından da yüksek rakımlı mahallelerde hasada başlayacaklarını söyleyen İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, "3-4 gündür Napolyon kirazımızın hasadına devam etmekteyiz. Bu yıl İnegöl’ün ova köylerinde ihracat firmalarıyla anlaşmalar yapıldı. Yaptığımız anlaşmalarla Napolyon kirazını göndermemiz sebebiyle, Napolyon piyasası biraz daha yükseldi. Şu an itibarıyla kirazımızı 45-50 TL arasında ihracata vermekteyiz. İhracatın girmesiyle iç piyasada da bir hareketlilik arz etti. Bu da doğal olarak üreticimizi memnun etti. Ovadaki köylerimizde Napolyon hasadı birkaç gün daha devam eder, akabinde diğer bayır köylerimiz; Kayapınar, Süleköy, Kıranköy’de yine firmayla yaptığımız görüşmeler sonucunda, nasipse bayram sonrasında kiraz alımlarına devam edeceğiz" dedi. BİN 500 TON HASAT İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de hasadı yapılan kirazların ihraç edileceğine dikkat çekerek, “Şu anda Napolyon ve Ziraat 0900 kiraz hasadı yapılmakta. Başkanımızın da söylediği gibi bu sene ihracatçıların buraya gelmesiyle çiftçimiz mutlu oldu. İhracat kirazının kilosunun fiyatı 45-50 TL. Bu kirazın yetiştiriciliğini bölgemizde 10 köyümüz yapmakta ve bin 500 ton civarında hasadımız yapılmakta. Bu kirazlarımız  Almanya, İngiltere, Avusturya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihracatı yapılmakta. İnşallah böyle devam eder. Bu arada bayramdan sonra bin rakımlı köylerimizde bu fiyatlar daha da yukarı çıkabilecek. Orada da bayramdan sonra yeniden kiraz hasadı başlayacak. Henüz orada kirazlarımız olmuş değil" dedi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Napolyon kirazı, kilosu 45-50 liradan ihraç ediliyor

Yavuz YILMAZ/İnegöl (Bursa), (DHA)-BURSA’nın İnegöl ilçesinde yetişen Napolyon cinsi kirazın hasadı başladı. Hasadı yapılan kirazlar Almanya, İngiltere, Avusturya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, "Bu yıl İnegöl’ün ova köylerinde ihracat firmalarıyla anlaşmalar yapıldı. Yaptığımız anlaşmalarla Napolyon kirazını göndermemiz sebebiyle, Napolyon piyasası biraz daha yükseldi. Şu an itibarıyla kirazımızı kilosu 45-50 TL arasında ihracata vermekteyiz" dedi.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Napolyon cinsi kirazın hasadı başladı. Lezzeti, büyüklüğü ve kalın kabuğu nedeniyle tercih edilen Napolyon cinsi kiraz hasadının, ilçenin ovada yer alan mahallelerinde başladığını, ardından da yüksek rakımlı mahallelerde hasada başlayacaklarını söyleyen İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, "3-4 gündür Napolyon kirazımızın hasadına devam etmekteyiz. Bu yıl İnegöl’ün ova köylerinde ihracat firmalarıyla anlaşmalar yapıldı. Yaptığımız anlaşmalarla Napolyon kirazını göndermemiz sebebiyle, Napolyon piyasası biraz daha yükseldi. Şu an itibarıyla kirazımızı 45-50 TL arasında ihracata vermekteyiz. İhracatın girmesiyle iç piyasada da bir hareketlilik arz etti. Bu da doğal olarak üreticimizi memnun etti. Ovadaki köylerimizde Napolyon hasadı birkaç gün daha devam eder, akabinde diğer bayır köylerimiz; Kayapınar, Süleköy, Kıranköy’de yine firmayla yaptığımız görüşmeler sonucunda, nasipse bayram sonrasında kiraz alımlarına devam edeceğiz" dedi.
BİN 500 TON HASAT
İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik de hasadı yapılan kirazların ihraç edileceğine dikkat çekerek, “Şu anda Napolyon ve Ziraat 0900 kiraz hasadı yapılmakta. Başkanımızın da söylediği gibi bu sene ihracatçıların buraya gelmesiyle çiftçimiz mutlu oldu. İhracat kirazının kilosunun fiyatı 45-50 TL. Bu kirazın yetiştiriciliğini bölgemizde 10 köyümüz yapmakta ve bin 500 ton civarında hasadımız yapılmakta. Bu kirazlarımız  Almanya, İngiltere, Avusturya, Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihracatı yapılmakta. İnşallah böyle devam eder. Bu arada bayramdan sonra bin rakımlı köylerimizde bu fiyatlar daha da yukarı çıkabilecek. Orada da bayramdan sonra yeniden kiraz hasadı başlayacak. Henüz orada kirazlarımız olmuş değil" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.