Niğde’de 16 bin öğrenciye 112 bilgilendirmesi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.01.2024 - 16:09, Güncelleme: 18.01.2024 - 16:09
 

Niğde’de 16 bin öğrenciye 112 bilgilendirmesi

Niğde’de 16 bin öğrenciye 112 bilgilendirmesi
Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, 1 yıl içerisinde kent genelinde 114 okulda 16 bin öğrenciye 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında bilgilendirilmeler yapıldığını söyledi. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, yıl boyu yaptıkları tanıtım çalışmalarını anlattı. Çocuklara 112 bilincini aşılamayı hedeflediklerini söyleyen Gebelek, "Öğrencilere acil çağrı merkezinin nasıl aranacağını, gereksiz yere aranmayacağını, herhangi bir kaza anında ne yapmaları gerektiğini ekip arkadaşlarımız anlatıyorlar. Ayrıca sağlık alanında da bir arı sokmasında, bisiklet ile bir kaza anında, evde her hangi bir kazada veya yabancı bir madde içtikleri zaman o an yapılabilecekleri anlattık. Bu tür durumlarda 112 ve ailelerine haber vermeleri gerektiğini ve alınması gereken tedbirleri anlatıyorlar" dedi. Acil durumlarda 7 gün 24 saat Niğde halkının hizmetinde olduklarını vurgulayan Gebelek, "Merkezimize gelen aylık olarak ortalama 30-40 bin civarında çağrı gelmektedir. Gereksiz aramalar hattı meşgul ettiği için acil vakalara yetişilmesini engellemektedir. Bu kapsamda 2023 yılında Bakanlığımız tarafından başlatılan 112 Acil Çağrı Merkezi tanıtımları kapsamında 114 okuldan 16 bin öğrenci bilgilendirildi. 112 Acil Çağrı Merkezinde gelen çağrılar kayıt altına alınmakta asılsız ve hakaret eden çağrılar için suç duyurusunda bulunulmaktadır” diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Niğde’de 16 bin öğrenciye 112 bilgilendirmesi

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, 1 yıl içerisinde kent genelinde 114 okulda 16 bin öğrenciye 112 Acil Çağrı Merkezi hakkında bilgilendirilmeler yapıldığını söyledi.
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, yıl boyu yaptıkları tanıtım çalışmalarını anlattı. Çocuklara 112 bilincini aşılamayı hedeflediklerini söyleyen Gebelek, "Öğrencilere acil çağrı merkezinin nasıl aranacağını, gereksiz yere aranmayacağını, herhangi bir kaza anında ne yapmaları gerektiğini ekip arkadaşlarımız anlatıyorlar. Ayrıca sağlık alanında da bir arı sokmasında, bisiklet ile bir kaza anında, evde her hangi bir kazada veya yabancı bir madde içtikleri zaman o an yapılabilecekleri anlattık. Bu tür durumlarda 112 ve ailelerine haber vermeleri gerektiğini ve alınması gereken tedbirleri anlatıyorlar" dedi.
Acil durumlarda 7 gün 24 saat Niğde halkının hizmetinde olduklarını vurgulayan Gebelek, "Merkezimize gelen aylık olarak ortalama 30-40 bin civarında çağrı gelmektedir. Gereksiz aramalar hattı meşgul ettiği için acil vakalara yetişilmesini engellemektedir. Bu kapsamda 2023 yılında Bakanlığımız tarafından başlatılan 112 Acil Çağrı Merkezi tanıtımları kapsamında 114 okuldan 16 bin öğrenci bilgilendirildi. 112 Acil Çağrı Merkezinde gelen çağrılar kayıt altına alınmakta asılsız ve hakaret eden çağrılar için suç duyurusunda bulunulmaktadır” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.