Serik'te pamuk hasadı başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 02.11.2023 - 17:02, Güncelleme: 02.11.2023 - 17:02
 

Serik'te pamuk hasadı başladı

Serik'te pamuk hasadı başladı
Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde 25 bin dekara ekili alanda pamuk hasadı başladı. Antalya'da en fazla pamuk ekimi yapılan ilçelerden Serik'te hasat dönemi başladı. Son yıllarda pamuk ekili alanın azaldığı ilçede bu sene 10 bin ton rekolte hedefleniyor. 25 bin dekar alana pamuk üretilen ilçede, yağışlardan dolayı rekolte düşüşü yaşandı.  İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hasat yapılan arazilerde ürün kaybını önlemek için hasat makinasını kontrol ediyor. Tarladaki pamuktan örnekler alan ekipler, hasat sırasında makine tarafından tarlada kalan pamuğun yüzde 5'i geçmemesi için üreticilere bilgi veriyor. Boğazkent Mahallesi'ndeki üreticilerden Selim Balcı, "1000 dönüm arazide pamuk ekimi gerçekleştirdik. Hasada yeni başladık. Bu sene rekolte de fiyat da düşük. Feçen yılın fiyatında 16 liraya satılıyor. Çiftçiyi kurtarmıyor. Yağmur bu sene çok yağdı, o yüzden rekolte düştü" dedi. FOTOĞRAFLI  
Serik'te pamuk hasadı başladı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde 25 bin dekara ekili alanda pamuk hasadı başladı.
Antalya'da en fazla pamuk ekimi yapılan ilçelerden Serik'te hasat dönemi başladı. Son yıllarda pamuk ekili alanın azaldığı ilçede bu sene 10 bin ton rekolte hedefleniyor. 25 bin dekar alana pamuk üretilen ilçede, yağışlardan dolayı rekolte düşüşü yaşandı. 
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hasat yapılan arazilerde ürün kaybını önlemek için hasat makinasını kontrol ediyor. Tarladaki pamuktan örnekler alan ekipler, hasat sırasında makine tarafından tarlada kalan pamuğun yüzde 5'i geçmemesi için üreticilere bilgi veriyor.
Boğazkent Mahallesi'ndeki üreticilerden Selim Balcı, "1000 dönüm arazide pamuk ekimi gerçekleştirdik. Hasada yeni başladık. Bu sene rekolte de fiyat da düşük. Feçen yılın fiyatında 16 liraya satılıyor. Çiftçiyi kurtarmıyor. Yağmur bu sene çok yağdı, o yüzden rekolte düştü" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.