VALİ ÖKSÜZ'DEN MAKÜ’YE KAPSAMLI ZİYARET

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 12.09.2023 - 17:12, Güncelleme: 12.09.2023 - 17:12
 

VALİ ÖKSÜZ'DEN MAKÜ’YE KAPSAMLI ZİYARET

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine ziyarette bulunarak, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’dan üniversite ve yürüttükleri çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgi aldı.
İlk olarak Rektör Dalgar ve ekibiyle toplantıda biraraya gelerek, MAKÜ'yle ilgili kapsamlı brifing alan Vali Öksüz, ziyaretinin devamında İstiklal yerleşkesinde bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu. Üniversite bünyesinde kurulan çiftlikler ile Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.   Tarım ve Hayvancılık alanında yürütülen çalışmalarla ilgili Rektör Dalgar’dan bilgi alan Vali Öksüz, YÖK ve Kalkınma Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında, hayvancılık alanında ihtisas üniversitesi olarak belirlenen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin bu alanda yürüttüğü çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu.   Ziyaretin devamında MAKÜ Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi Projesi kapsamında yapılan tesisleri yerinde gören Vali Öksüz, yıl içerisinde önemli takımların kamp yaptığı, fedi ve milli takım düzeyinde ulusal ve uluslararası bir çok organizasyon ve müsabakalara ev sahipliği yapan tesisler ve kadınlara yönelik önemli bir istihdam oluşturan el dikimi top imalatıyla ilgili bilgi aldı.   Vali Öksüz ziyaretiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Şehrimiz için çok önemli bir yeri olan Üniversitemizi ziyaret ederek, yürütülen çalışma ve projeleri, yerleşkemizi daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti.   Rektör Dalgar’ın şahsında tüm ekibine MAKÜ ailesine, tüm öğrencilerimize yeni akademik yılda başarılar dilediğini ifade eden Vali Öksüz, İlimiz için önemli projeleri hayata geçiren Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.   İlimiz için yapılacak tüm proje ve çalışmalarda Üniversitemizle yakın işbirliği içerisinde olacaklarını ifade eden Vali Öksüz, yakın ilgi ve alakası için Rektör Dalgar’a teşekkür etti.
Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine ziyarette bulunarak, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’dan üniversite ve yürüttükleri çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgi aldı.

İlk olarak Rektör Dalgar ve ekibiyle toplantıda biraraya gelerek, MAKÜ'yle ilgili kapsamlı brifing alan Vali Öksüz, ziyaretinin devamında İstiklal yerleşkesinde bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu. Üniversite bünyesinde kurulan çiftlikler ile Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Tarım ve Hayvancılık alanında yürütülen çalışmalarla ilgili Rektör Dalgar’dan bilgi alan Vali Öksüz, YÖK ve Kalkınma Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında, hayvancılık alanında ihtisas üniversitesi olarak belirlenen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin bu alanda yürüttüğü çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu.

 

Ziyaretin devamında MAKÜ Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi Projesi kapsamında yapılan tesisleri yerinde gören Vali Öksüz, yıl içerisinde önemli takımların kamp yaptığı, fedi ve milli takım düzeyinde ulusal ve uluslararası bir çok organizasyon ve müsabakalara ev sahipliği yapan tesisler ve kadınlara yönelik önemli bir istihdam oluşturan el dikimi top imalatıyla ilgili bilgi aldı.

 

Vali Öksüz ziyaretiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Şehrimiz için çok önemli bir yeri olan Üniversitemizi ziyaret ederek, yürütülen çalışma ve projeleri, yerleşkemizi daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti.

 

Rektör Dalgar’ın şahsında tüm ekibine MAKÜ ailesine, tüm öğrencilerimize yeni akademik yılda başarılar dilediğini ifade eden Vali Öksüz, İlimiz için önemli projeleri hayata geçiren Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

İlimiz için yapılacak tüm proje ve çalışmalarda Üniversitemizle yakın işbirliği içerisinde olacaklarını ifade eden Vali Öksüz, yakın ilgi ve alakası için Rektör Dalgar’a teşekkür etti.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.