12 Bin 199 Yeni Öğrenci MAKÜ’lü Olacak

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 21.07.2023 - 17:28, Güncelleme: 21.07.2023 - 17:28
 

12 Bin 199 Yeni Öğrenci MAKÜ’lü Olacak

Birçok alanda Burdur’un bölgesel kalkınmasına olanak sağlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılında kabul edeceği öğrenci sayısı belli olurken, ilk kez öğrenci alımı yapacak bölüm ve programlar da açıklandı.
Bu yıl toplam 12 bin 199 olarak belirlenen kontenjanla MAKÜ, Bin 416 lisansüstü öğrencinin yanı sıra Bin 27’si uluslararası olmak üzere 10 Bin 783 önlisans, lisans, özel yetenekle öğrenci alımı yapacak. İlk Kez Öğrenci Alımı Yapacak Bölüm ve Programlar ise; Lisansüstü Programlarda Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Doktora), Deprem ve Yapı Mühendisliği Bölümü (Tezli Y. Lisans), Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Hemşireliği Bölümü (Tezli Y. Lisans), Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Teknolojileri Bölümü (Tezsiz Y. Lisans İ.Ö), Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Yönetimi Bölümü (Tezsiz Y. Lisans İ.Ö), Lisans Programlarında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya ve Arkeoloji Bölümleri, İlahiyat Fakültesi Zorunlu Hazırlık Sınıfı, Önlisans Programlarında ise, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Web Tasarımı ve Kodlama Programı, Ağlasun Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümlerine MAKÜ bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek.
Birçok alanda Burdur’un bölgesel kalkınmasına olanak sağlayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılında kabul edeceği öğrenci sayısı belli olurken, ilk kez öğrenci alımı yapacak bölüm ve programlar da açıklandı.

Bu yıl toplam 12 bin 199 olarak belirlenen kontenjanla MAKÜ, Bin 416 lisansüstü öğrencinin yanı sıra Bin 27’si uluslararası olmak üzere 10 Bin 783 önlisans, lisans, özel yetenekle öğrenci alımı yapacak.

İlk Kez Öğrenci Alımı Yapacak Bölüm ve Programlar ise;

Lisansüstü Programlarda Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (Doktora), Deprem ve Yapı Mühendisliği Bölümü (Tezli Y. Lisans), Sağlık Bilimleri Enstitüsü İç Hastalıkları Hemşireliği Bölümü (Tezli Y. Lisans), Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Teknolojileri Bölümü (Tezsiz Y. Lisans İ.Ö), Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Yönetimi Bölümü (Tezsiz Y. Lisans İ.Ö), Lisans Programlarında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya ve Arkeoloji Bölümleri, İlahiyat Fakültesi Zorunlu Hazırlık Sınıfı, Önlisans Programlarında ise, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Web Tasarımı ve Kodlama Programı, Ağlasun Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümlerine MAKÜ bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.