Akdeniz Belediye Meclisi’nde borçlanma yetkisi kabul edildi

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.04.2023 - 13:42, Güncelleme: 19.04.2023 - 13:42
 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde borçlanma yetkisi kabul edildi

Akdeniz Belediye Meclisi’nde borçlanma yetkisi kabul edildi
MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediye Meclisi’nde, ilçeye yerleşen depremzede ailelerin barınması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması, belediye cari harcamaları ile yeni projelerin hayata geçmesi için istenen borçlanma talebi, muhalif meclis üyelerinin itirazları ve karşı çıkışına rağmen oybirliği ile kabul edildi.  Akdeniz Belediye Meclisi, Nisan ayı 1. Olağanüstü Toplantısını M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Mecliste, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle, Akdeniz ilçesine göç eden depremzede vatandaşların barınması ve ihtiyaçlarının karşılanması, belediye cari harcamaları, personel ödemeleri ile yeni projelerin hayata geçirilebilmesi için İller Bankasından teminat mektubu alınmak suretiyle yurtiçi bankalardan uygun vade ile faiz hariç 30 milyon TL’ye kadar kredi kullanılması amacıyla Başkan Mustafa Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili konu görüşüldü. İlgili komisyonlarda görüşülüp oyçokluğu yönünde reddine karar verilen konu ile ilgili mecliste tartışmalar yaşandı. Muhalif meclis üyeleri, 30 milyon TL kredi kullanılması için Başkan Gültak’a yetki verilmesi yönündeki teklifin reddine itiraz ve eleştirilerini sürdürdü. Tartışmaların ardından Başkan Gültak’ın, idareden geldiği gibi Meclis üyelerinin oylamasına sunduğu teklif, oyçokluğu ile kabul edilip meclisten geçti. Toplantıda ayrıca, mülkiyeti Akdeniz Belediye Başkanlığına ait Karacailyas Mahallesi’nde bulunan toplam 3 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa niteliğindeki taşınmazın, yine depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için satışıyla ilgili konu da görüşüldü. Komisyonlardan oyçokluğu ile ret yönünde meclise gelen konu tartışmalardan sonra yine oyçokluğu ile reddedildi. (DHA) FOTOĞRAFLI
Akdeniz Belediye Meclisi’nde borçlanma yetkisi kabul edildi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediye Meclisi’nde, ilçeye yerleşen depremzede ailelerin barınması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması, belediye cari harcamaları ile yeni projelerin hayata geçmesi için istenen borçlanma talebi, muhalif meclis üyelerinin itirazları ve karşı çıkışına rağmen oybirliği ile kabul edildi. 
Akdeniz Belediye Meclisi, Nisan ayı 1. Olağanüstü Toplantısını M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Mecliste, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle, Akdeniz ilçesine göç eden depremzede vatandaşların barınması ve ihtiyaçlarının karşılanması, belediye cari harcamaları, personel ödemeleri ile yeni projelerin hayata geçirilebilmesi için İller Bankasından teminat mektubu alınmak suretiyle yurtiçi bankalardan uygun vade ile faiz hariç 30 milyon TL’ye kadar kredi kullanılması amacıyla Başkan Mustafa Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili konu görüşüldü.
İlgili komisyonlarda görüşülüp oyçokluğu yönünde reddine karar verilen konu ile ilgili mecliste tartışmalar yaşandı. Muhalif meclis üyeleri, 30 milyon TL kredi kullanılması için Başkan Gültak’a yetki verilmesi yönündeki teklifin reddine itiraz ve eleştirilerini sürdürdü. Tartışmaların ardından Başkan Gültak’ın, idareden geldiği gibi Meclis üyelerinin oylamasına sunduğu teklif, oyçokluğu ile kabul edilip meclisten geçti. Toplantıda ayrıca, mülkiyeti Akdeniz Belediye Başkanlığına ait Karacailyas Mahallesi’nde bulunan toplam 3 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa niteliğindeki taşınmazın, yine depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için satışıyla ilgili konu da görüşüldü. Komisyonlardan oyçokluğu ile ret yönünde meclise gelen konu tartışmalardan sonra yine oyçokluğu ile reddedildi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.