Akyonkarahisar'da heyelan nedeniyle 2 araç toprak yığını altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralıalı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.06.2023 - 22:18, Güncelleme: 13.06.2023 - 22:19
 

Akyonkarahisar'da heyelan nedeniyle 2 araç toprak yığını altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralıalı

Akyonkarahisar'da heyelan nedeniyle 2 araç toprak yığını altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralıalı
  Ali Fuat GÜÇLÜER/ AFYONAKRAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dazkırı ilçesinde heyelan nedeniyle yüksek kesimden kopan toprak yığınlarının altında kalan iki araçta bulunan 4 kişiden biri öldü, bir kişi yaralanırken, araçlardaki 2 kişi ise olaydan yara almadan kurtuldu. Bugün saat 16.30 sıralarında Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesi Sarıkavak Köyü mevkisinde heyelan meydana geldi. Yüksek kesimden kopan tonlarca ağırlığındaki toprak yığını karayoluna aktı. Bu sırada karayolunda seyir halinde olan 20 AV 423 ve 20 H 9427 plakalı iki araçlarda bulunan toplam 4 kişi toprak yığınları altında kaldı. Karayolu da ulaşıma kapandı. Bölgede devriye görevinde olan jandarma ekipleri ilk olarak 20 AV 423 plakalı araçtan A.B. (63) ve M.A.S.'yi (52) çıkardı. Diğer aracın yerinin tespit edilmesinin ardından da 2 kişinin kurtarılması için çalışma başlatıldı. İhbar üzerine bölgeye iş makineleri, jandarma ve itfaiye ekipleri de sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sırasında Dazkırı Belediyesi iş makineleri, jandarma ekipleri ve çevredeki vatandaşlar, araçta sıkışan 2 kişinin kurtarılması için yoğun çaba harcadı. Çalışmalar sırasında etkisini sürdüren selin bölgeye ulaşmaması için vatandaşlar da suyun yönünü değiştirmek için mücadele verdi. Ekiplerin aracın tavanını açarak içerisinden çıkarttığı sürücü N.E.'nin (64) yaşamını yitirdiği tespit edilirken, yanında bulunan Z.E. (64) ise yaralı kurtarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Z.E., Dinar Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.  YOL TRAFİĞE KAPALI Heyelan ve kurtarma çalışmaları nedeniyle saat 16.30 itibarıyla yol trafiğe kapatıldı. Bu yolu kullanacaklar ise jandarma ve polis ekipleri tarafından alternatif güzergahlara yönlendirildi. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Akyonkarahisar'da heyelan nedeniyle 2 araç toprak yığını altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralıalı

 

Ali Fuat GÜÇLÜER/ AFYONAKRAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'ın Dazkırı ilçesinde heyelan nedeniyle yüksek kesimden kopan toprak yığınlarının altında kalan iki araçta bulunan 4 kişiden biri öldü, bir kişi yaralanırken, araçlardaki 2 kişi ise olaydan yara almadan kurtuldu.
Bugün saat 16.30 sıralarında Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesi Sarıkavak Köyü mevkisinde heyelan meydana geldi. Yüksek kesimden kopan tonlarca ağırlığındaki toprak yığını karayoluna aktı. Bu sırada karayolunda seyir halinde olan 20 AV 423 ve 20 H 9427 plakalı iki araçlarda bulunan toplam 4 kişi toprak yığınları altında kaldı. Karayolu da ulaşıma kapandı. Bölgede devriye görevinde olan jandarma ekipleri ilk olarak 20 AV 423 plakalı araçtan A.B. (63) ve M.A.S.'yi (52) çıkardı. Diğer aracın yerinin tespit edilmesinin ardından da 2 kişinin kurtarılması için çalışma başlatıldı. İhbar üzerine bölgeye iş makineleri, jandarma ve itfaiye ekipleri de sevk edildi.
Kurtarma çalışmaları sırasında Dazkırı Belediyesi iş makineleri, jandarma ekipleri ve çevredeki vatandaşlar, araçta sıkışan 2 kişinin kurtarılması için yoğun çaba harcadı. Çalışmalar sırasında etkisini sürdüren selin bölgeye ulaşmaması için vatandaşlar da suyun yönünü değiştirmek için mücadele verdi. Ekiplerin aracın tavanını açarak içerisinden çıkarttığı sürücü N.E.'nin (64) yaşamını yitirdiği tespit edilirken, yanında bulunan Z.E. (64) ise yaralı kurtarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Z.E., Dinar Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. 
YOL TRAFİĞE KAPALI
Heyelan ve kurtarma çalışmaları nedeniyle saat 16.30 itibarıyla yol trafiğe kapatıldı. Bu yolu kullanacaklar ise jandarma ve polis ekipleri tarafından alternatif güzergahlara yönlendirildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.