Antalya'da kamu arazilerini kendilerinin gibi gösterip satan 31 kişi gözaltına alındı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.06.2023 - 16:48, Güncelleme: 13.06.2023 - 16:48
 

Antalya'da kamu arazilerini kendilerinin gibi gösterip satan 31 kişi gözaltına alındı

Antalya'da kamu arazilerini kendilerinin gibi gösterip satan 31 kişi gözaltına alındı
Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da kamuya ait arazileri sahte belge düzenleyerek sattıkları öne sürülen, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Türkiye geneli 47 ilde yapılan operasyonda gözaltı kararı çıkartılan 490 şüpheliden 230'u yakalandı. Türkiye'de kamuya ait arazilerin düzenleme yapılarak satıldığı ihbarı üzerine aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 47 ildeki 490 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Karar doğrultusunda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay teknik ve fiziki takip yaptığı şüphelilere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu Antalya'daki 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelilerin belediye personeli aracılığı ile belirledikleri kamuya ait arazide düzenleme yaparak suça konu araziyi kendilerininmiş gibi gösterdikleri, zilyetlik sorgu ekranından elde edilen fotoğraflarla güven sağladıkları ve müşteri ile birlikte daha önceden belirledikleri ve örgüte yardım ettiği ileri sürülen noter katibine gittikleri, bu şekilde bir araziyi birden fazla kişiye bilişim sistemi üzerinden değiştirerek sattıkları öne sürüldü. Bu kapsamda Türkiye genelinde haklarında gözaltı kararı çıkartılan 490 şüpheliden 230'u yakalandı. 260 şüphelinin arama işlemi sürüyor.  
Antalya'da kamu arazilerini kendilerinin gibi gösterip satan 31 kişi gözaltına alındı

Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'da kamuya ait arazileri sahte belge düzenleyerek sattıkları öne sürülen, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Türkiye geneli 47 ilde yapılan operasyonda gözaltı kararı çıkartılan 490 şüpheliden 230'u yakalandı.
Türkiye'de kamuya ait arazilerin düzenleme yapılarak satıldığı ihbarı üzerine aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 47 ildeki 490 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Karar doğrultusunda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay teknik ve fiziki takip yaptığı şüphelilere eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu Antalya'daki 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Şüphelilerin belediye personeli aracılığı ile belirledikleri kamuya ait arazide düzenleme yaparak suça konu araziyi kendilerininmiş gibi gösterdikleri, zilyetlik sorgu ekranından elde edilen fotoğraflarla güven sağladıkları ve müşteri ile birlikte daha önceden belirledikleri ve örgüte yardım ettiği ileri sürülen noter katibine gittikleri, bu şekilde bir araziyi birden fazla kişiye bilişim sistemi üzerinden değiştirerek sattıkları öne sürüldü. Bu kapsamda Türkiye genelinde haklarında gözaltı kararı çıkartılan 490 şüpheliden 230'u yakalandı. 260 şüphelinin arama işlemi sürüyor.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.