Antalya'ya ikinci serbest bölge kuruluyor

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.11.2023 - 11:28, Güncelleme: 15.11.2023 - 11:28
 

Antalya'ya ikinci serbest bölge kuruluyor

Antalya'ya ikinci serbest bölge kuruluyor
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Ticaret Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a, Antalya'da yer sorunu yaşanan Serbest Bölge'nin büyütülmesi veya yeni bir serbest bölge kurulması gerekliliğine ilişkin proje ve planları sordu.  MHP Milletvekili Başkan, yönelttiği soru ve Bakan Bolat'ın yanıtını paylaştı. Bolat yanıtında, Antalya'da ikinci bir serbest bölge için arazi belirleme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bakan Ömer Bolat, Antalya Serbest Bölgesi'nin ülkemizdeki yat üreticilerinin kümelenme modeliyle faaliyetlerini gerçekleştirdikleri önemli bir yat üretim merkezi olduğunu belirterek, şu yanıtı verdi:  “Antalya Serbest Bölgesi'nin sınırları, bölgede doluluğun yüzde 98 oranına ulaşmış olması nedeniyle 28 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile yaklaşık 98 bin metrekare arazinin ilave edilmesiyle bölgenin toplam arazi büyüklüğü 782 bin metrekareye ulaşmıştır. Bölgenin tekrar genişletilmesi için arazi geliştirme çalışmaları 2021 ve 2022 yılları sürecinde yürütülmüş olup, bölgeye dahil edilme açısından uygun ve serbest bölge sınırlarına komşu bir genişleme alanı olmaması nedeniyle bölgenin yeniden genişletilmesi mümkün olamamıştır. Dolayısıyla, genişleme seçeneği yerine Antalya'da ikinci bir serbest bölge alanı sınırlarının belirlenmesine odaklanılmış olup, arazi belirleme çalışmaları devam etmektedir." (DHA) FOTOĞRAFLI  
Antalya'ya ikinci serbest bölge kuruluyor

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)- MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Ticaret Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a, Antalya'da yer sorunu yaşanan Serbest Bölge'nin büyütülmesi veya yeni bir serbest bölge kurulması gerekliliğine ilişkin proje ve planları sordu. 
MHP Milletvekili Başkan, yönelttiği soru ve Bakan Bolat'ın yanıtını paylaştı. Bolat yanıtında, Antalya'da ikinci bir serbest bölge için arazi belirleme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bakan Ömer Bolat, Antalya Serbest Bölgesi'nin ülkemizdeki yat üreticilerinin kümelenme modeliyle faaliyetlerini gerçekleştirdikleri önemli bir yat üretim merkezi olduğunu belirterek, şu yanıtı verdi: 
“Antalya Serbest Bölgesi'nin sınırları, bölgede doluluğun yüzde 98 oranına ulaşmış olması nedeniyle 28 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile yaklaşık 98 bin metrekare arazinin ilave edilmesiyle bölgenin toplam arazi büyüklüğü 782 bin metrekareye ulaşmıştır. Bölgenin tekrar genişletilmesi için arazi geliştirme çalışmaları 2021 ve 2022 yılları sürecinde yürütülmüş olup, bölgeye dahil edilme açısından uygun ve serbest bölge sınırlarına komşu bir genişleme alanı olmaması nedeniyle bölgenin yeniden genişletilmesi mümkün olamamıştır. Dolayısıyla, genişleme seçeneği yerine Antalya'da ikinci bir serbest bölge alanı sınırlarının belirlenmesine odaklanılmış olup, arazi belirleme çalışmaları devam etmektedir." (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.