Ayağı kırılınca ölüme terk edilen eşek 8 ay sonra doğum yaptı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.07.2023 - 10:10, Güncelleme: 13.07.2023 - 10:10
 

Ayağı kırılınca ölüme terk edilen eşek 8 ay sonra doğum yaptı

Ayağı kırılınca ölüme terk edilen eşek 8 ay sonra doğum yaptı
  İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – ŞIRNAK’tan ayağı kırık halde ölüme terk edilmiş halde bulunup Osmaniye’ye transfer edilerek, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliğinde tedavi altına alınan hamile eşek 8 ay sonra doğum yaptı. Şırnak’ın İdil ilçesinden arka sol ayağı kırılmış şekilde bulunan ve Osmaniye’deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne transferi sağlanan hamile eşek, tedavi altına alındı. 6 saat süren başarılı bir operasyonla kırık ayağı ampute edilen ve hayati tehlikeyi atlatan eşeğin hamilelik süreci takip edildi. Yoğun tedavi sonucu sağlığına kavuşan eşek, önceki gün doğum yaptı.   Eşeğin yavrusuyla Emekli Hayvanlar Çiftliğinde sağlıklı bir yaşam süreceğini belirten Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "8 ay önce tahminlerimize göre kaçakçılıkta kullanılırken ayağı kırıldığı için ölüme terk edilmiş. Canımızın arka sağ ayağını kırıktan dolayı mecburen ampute etmek zorunda kalmıştık. Gebelik sürecini de takip ettiğimiz eşeğimiz önceki gün sabah bize sürpriz yaptı. Depremin yıkıcı etkilerine bir umut olduğuna inandığımız sıpamıza Umut adını koyduk"dedi.  (DHA) FOTOĞRAFLI
Ayağı kırılınca ölüme terk edilen eşek 8 ay sonra doğum yaptı

 

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – ŞIRNAK’tan ayağı kırık halde ölüme terk edilmiş halde bulunup Osmaniye’ye transfer edilerek, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliğinde tedavi altına alınan hamile eşek 8 ay sonra doğum yaptı.
Şırnak’ın İdil ilçesinden arka sol ayağı kırılmış şekilde bulunan ve Osmaniye’deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne transferi sağlanan hamile eşek, tedavi altına alındı. 6 saat süren başarılı bir operasyonla kırık ayağı ampute edilen ve hayati tehlikeyi atlatan eşeğin hamilelik süreci takip edildi. Yoğun tedavi sonucu sağlığına kavuşan eşek, önceki gün doğum yaptı.  
Eşeğin yavrusuyla Emekli Hayvanlar Çiftliğinde sağlıklı bir yaşam süreceğini belirten Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "8 ay önce tahminlerimize göre kaçakçılıkta kullanılırken ayağı kırıldığı için ölüme terk edilmiş. Canımızın arka sağ ayağını kırıktan dolayı mecburen ampute etmek zorunda kalmıştık. Gebelik sürecini de takip ettiğimiz eşeğimiz önceki gün sabah bize sürpriz yaptı. Depremin yıkıcı etkilerine bir umut olduğuna inandığımız sıpamıza Umut adını koyduk"dedi.  (DHA)


FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.