Başkan Özel, Özel Ürkütlü Köyünde Tarla Gününe katıldı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 20.10.2023 - 15:49, Güncelleme: 20.10.2023 - 15:49
 

Başkan Özel, Özel Ürkütlü Köyünde Tarla Gününe katıldı

İlçemizde Mısır Çeşitlerinin bölgeye uyumlu olanların tespiti ve gelişimi çiftçilerimiz ile iş birliği içerisinde olup 2023 üretim sezonu çalışmalarımız devam ediyor.
Bu kapsamda Bucak Ziraat Odası tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla MAY tohum ve Bucak Ziraat odasının birlikte düzenlediği Mısır Tarımı ve Bölgeye Uyumlu Çeşitlerin tanıtıldığı Tarla Günü düzenlendi. Yüksek hasat verimi, yüksek nişasta oranı ve yüksek lif sindirile bilirliğine sahip MAYSİLAJPRO çeşidi Ürkütlü Köyünden Ahmet AKGÜL'ün arazisinde MAY Tohum Bölge Müdürü Ziraat Mühendisi Hüseyin Ali Bereket ve Bekir Emre Hekimoğlu tarafından Tohum hakkında bilgi verilerek hasat yapıldı. Mısır çeşidi demonstrasyon çalışmaları ve kontrolleri bölge koşullarına adaptasyonu, suyu etkin kullanımı, yüksek verimliliği ve kalitesi, stabilite özellikleri ve parametreler arasındaki ilişkileri belirlenerek Bucak Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendislerimiz tarafından hasat ile birlikte rapor edildi.   Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel “Çalışmalar kapsamında bizlere eşlik eden Bucak İlçe Tarım Müdürü İrfan Samur, MAY Tohum Ziraat Mühendisleri, yenilikçi önder çiftçilerimize ve bizlere bu her zaman destek veren köy/belde/ilçe çiftçilerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.
İlçemizde Mısır Çeşitlerinin bölgeye uyumlu olanların tespiti ve gelişimi çiftçilerimiz ile iş birliği içerisinde olup 2023 üretim sezonu çalışmalarımız devam ediyor.

Bu kapsamda Bucak Ziraat Odası tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla MAY tohum ve Bucak Ziraat odasının birlikte düzenlediği Mısır Tarımı ve Bölgeye Uyumlu Çeşitlerin tanıtıldığı Tarla Günü düzenlendi.

Yüksek hasat verimi, yüksek nişasta oranı ve yüksek lif sindirile bilirliğine sahip MAYSİLAJPRO çeşidi Ürkütlü Köyünden Ahmet AKGÜL'ün arazisinde MAY Tohum Bölge Müdürü Ziraat Mühendisi Hüseyin Ali Bereket ve Bekir Emre Hekimoğlu tarafından Tohum hakkında bilgi verilerek hasat yapıldı.

Mısır çeşidi demonstrasyon çalışmaları ve kontrolleri bölge koşullarına adaptasyonu, suyu etkin kullanımı, yüksek verimliliği ve kalitesi, stabilite özellikleri ve parametreler arasındaki ilişkileri belirlenerek Bucak Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendislerimiz tarafından hasat ile birlikte rapor edildi.

 

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel “Çalışmalar kapsamında bizlere eşlik eden Bucak İlçe Tarım Müdürü İrfan Samur, MAY Tohum Ziraat Mühendisleri, yenilikçi önder çiftçilerimize ve bizlere bu her zaman destek veren köy/belde/ilçe çiftçilerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.