BUCAK OĞUZHAN MTAL’ FIRIN AÇILIŞI YAPILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 13.06.2023 - 14:23, Güncelleme: 13.06.2023 - 16:15
 

BUCAK OĞUZHAN MTAL’ FIRIN AÇILIŞI YAPILDI

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından meslek liselerinde 81 ilde 100 fırın projesi kapsamında Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ekmek fabrikası ve unlu mamulleri fırının açılışı yapıldı.
Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL) yapılan fırın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılışa Burdur Vali yardımcısı İbrahim Özkan, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı hasan yalçın Meçikoğlu, bazı siyasi partilerin temsilcileri katıldı.   Bucak Oğuzhan MTAL fırın ve ünlü mamulleri açılışında Bucak belediye Başkanı Emrullah Ünal “Üreten toplum olmak yolunda meslek liselerimiz olmazsa olmazımızdır. Meslek liselerimiz ülkemiz için çok önemli bir yere sahip. Bunu memleket meselesi olarak görüyorum. Çünkü ülkemizde yetişen çocuklarımız ve gençlerimiz kalifiye elemanlar olarak yetişmekte, güçlü mesleki eğitim, güçlü Türkiye sloganıyla meslek liselerimizin önemi herkes tarafından bilinmektedir” dedi. Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkul’da yaptığı konuşmada “Çocuklarımız meslek liselerinde aldıkları eğitim ile beraber özel sektör ve devamında üniversitede okuyarak iyi bir meslek sahibi olmanın yolunu açmış oluyorlar” dedi. Kaymakam Tanrıkulu, Oğuzhan MTAL’de fırın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken, taşımacılıkta verilen yemeğin ekmeğini dışarıdan aldıklarını, fırının açılması ile bundan sonraki tüm ihtiyaçları Oğuzhan MTAL’den karşılayacaklarını belirtti. Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan ise yaptığı konuşmada “En iyisini yapabilmek için bu tür meslek okullarında devletimiz çocuklara en güzel imkanları sunmaya devam ediyor. Tüm Türkiye’de her bir ilde en az bir tane fırın tesisine kavuşturulması projesi kapsamında Burdur ilimizde, üreten şehir, işsizi olmayan şehir Bucak’ta Oğuzhan MTAL’ de açıldı. Çocuklarımız uygulamalı olarak bu okul sürecinde eğitimlerini alırlar daha iyi üretim yaparlar” dedi. Yapılan konuşmalardan sonra Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve açılışa katılanlar fırın açılışını gerçekleştirdiler.   
MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından meslek liselerinde 81 ilde 100 fırın projesi kapsamında Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ekmek fabrikası ve unlu mamulleri fırının açılışı yapıldı.

Bucak Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL) yapılan fırın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılışa Burdur Vali yardımcısı İbrahim Özkan, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Camcıoğlu, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı hasan yalçın Meçikoğlu, bazı siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

 

Bucak Oğuzhan MTAL fırın ve ünlü mamulleri açılışında Bucak belediye Başkanı Emrullah Ünal “Üreten toplum olmak yolunda meslek liselerimiz olmazsa olmazımızdır. Meslek liselerimiz ülkemiz için çok önemli bir yere sahip. Bunu memleket meselesi olarak görüyorum. Çünkü ülkemizde yetişen çocuklarımız ve gençlerimiz kalifiye elemanlar olarak yetişmekte, güçlü mesleki eğitim, güçlü Türkiye sloganıyla meslek liselerimizin önemi herkes tarafından bilinmektedir” dedi. Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkul’da yaptığı konuşmada “Çocuklarımız meslek liselerinde aldıkları eğitim ile beraber özel sektör ve devamında üniversitede okuyarak iyi bir meslek sahibi olmanın yolunu açmış oluyorlar” dedi. Kaymakam Tanrıkulu, Oğuzhan MTAL’de fırın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken, taşımacılıkta verilen yemeğin ekmeğini dışarıdan aldıklarını, fırının açılması ile bundan sonraki tüm ihtiyaçları Oğuzhan MTAL’den karşılayacaklarını belirtti. Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan ise yaptığı konuşmada “En iyisini yapabilmek için bu tür meslek okullarında devletimiz çocuklara en güzel imkanları sunmaya devam ediyor. Tüm Türkiye’de her bir ilde en az bir tane fırın tesisine kavuşturulması projesi kapsamında Burdur ilimizde, üreten şehir, işsizi olmayan şehir Bucak’ta Oğuzhan MTAL’ de açıldı. Çocuklarımız uygulamalı olarak bu okul sürecinde eğitimlerini alırlar daha iyi üretim yaparlar” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve açılışa katılanlar fırın açılışını gerçekleştirdiler.   

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.