BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 17.05.2023 - 11:47, Güncelleme: 17.05.2023 - 11:47
 

BUCAK ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI SAHA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

BURDUR’ un Bucak ilçesinde Bucak Ziraat Odası öncülüğünde hububat türlerinin bölgeye uyumlu olanlarının tespiti yanı sıra gelişimi ile ilgili, kamu kurumları, çiftçiler ile işbirliği içerisinde 2020 yılında başlayan çalışmalar bu yılda sürdürülüyor.
Bucak Ziraat Odası tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla  Kızılkaya Beldesi, Uğurlu Köyü ve  Bucak’ta hububat çeşitlerine yönelik çiftçiler ile koordineli şekilde yazlık ve güzlük ekimi yapılan buğday ve arpa çeşitlerinin, bölge koşullarına adaptasyonu, stabilite özellikleri ve parametreler arasındaki ilişkileri belirlemek amacıyla Bucak Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisleri, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Ziraat Mühendisleri, Burdur Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ve Bucak Tarım İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından incelemeleri yapıldı. Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel “Hububat çeşitlerinin gelişim şekli çalışmaları ve kontrolleri Bucak Ziraat Odası tarım danışmanı ziraat mühendisleri ve önder çiftçilerimiz işbirliği içerisinde devam edecek olup, çalışma raporları hasat sonrası kamuoyuna rapor edilecektir. Çalışmalar kapsamında bizlere bugün eşlik eden Burdur Tarım İl Müdürlüğü ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Antalya İl Müdürlüğü ziraat mühendisleri meslektaşlarımıza, yenilikçi önder çiftçilerimize ve bizlere bu konuda güvenen oda başkanımız köy, belde ve ilçe çiftçilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
BURDUR’ un Bucak ilçesinde Bucak Ziraat Odası öncülüğünde hububat türlerinin bölgeye uyumlu olanlarının tespiti yanı sıra gelişimi ile ilgili, kamu kurumları, çiftçiler ile işbirliği içerisinde 2020 yılında başlayan çalışmalar bu yılda sürdürülüyor.

Bucak Ziraat Odası tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla  Kızılkaya Beldesi, Uğurlu Köyü ve  Bucak’ta hububat çeşitlerine yönelik çiftçiler ile koordineli şekilde yazlık ve güzlük ekimi yapılan buğday ve arpa çeşitlerinin, bölge koşullarına adaptasyonu, stabilite özellikleri ve parametreler arasındaki ilişkileri belirlemek amacıyla Bucak Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisleri, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Ziraat Mühendisleri, Burdur Tarım İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri ve Bucak Tarım İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından incelemeleri yapıldı.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel “Hububat çeşitlerinin gelişim şekli çalışmaları ve kontrolleri Bucak Ziraat Odası tarım danışmanı ziraat mühendisleri ve önder çiftçilerimiz işbirliği içerisinde devam edecek olup, çalışma raporları hasat sonrası kamuoyuna rapor edilecektir. Çalışmalar kapsamında bizlere bugün eşlik eden Burdur Tarım İl Müdürlüğü ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Antalya İl Müdürlüğü ziraat mühendisleri meslektaşlarımıza, yenilikçi önder çiftçilerimize ve bizlere bu konuda güvenen oda başkanımız köy, belde ve ilçe çiftçilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.