BUCAK’TA 550 BİN FİDAN TOPRAK İLE BULUŞACAK

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 11.11.2022 - 14:32, Güncelleme: 11.11.2022 - 14:52
 

BUCAK’TA 550 BİN FİDAN TOPRAK İLE BULUŞACAK

BURDUR'un Bucak ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü Türkiye Yüzyılına Nefes etkinliği kapsamında fidanlar toprak ile buluştu.
Bucak ilçesinin Antalya – Burdur karayolu üzerinde Deveboynu mevkiinde Milli Ağaçlandırma Günü Türkiye Yüzyılına Nefes etkinliğine Burdur Vali Yardımcısı Kaymakam vekili İbrahim Özkan, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Sarı, bazı resmi kurumların amir ve müdürleri yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Etkinlikte konuşan Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, fidan dikme mevsiminin geldiğini daha fazla fidan dikenin, daha fazla yeşillendirmenin ve yeşili korumanın gayreti içerisinde olunması gerektiğini belirtti. Mustafa Ersoy “Bu yıl Bucak sınırları içerisinde 343 hektar sahaya yüzde doksanı kızılçam olmak üzere 550 bin lavanta, ceviz, sedir ve servi fidanı dikilecek” dedi. Ersoy köylerde gelir getirici, üretimi arttırıcı, yangınlara dayanıklı fidan dikimlerine başladıklarını belirtti. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ise yaptığı konuşmada, atalarımızdan, babalarımızdan devir aldığımız ağaç, çevre yeşil sevgisini yeni nesillere aktarmak en başta gelen görevlerimizden biri olduğunu, ağaç dostu olan, orman dostu olan tüm canlılarında dostu olduğunu, son on yılda orman varlığını en fazla arttıran ülke Türkiye olduğunu söyledi. Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan ise yaptığı konuşmada bu yılkı ağaçlandırma etkinliğinin teması Türkiye Yüzyılı nefesi olarak belirlenmiştir. Bu vesile ile her yıl milyonlarca fidan toprak ile buluşacak, orman ve ağaç seviyemiz çoğalacak, ülkemiz daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevreye sahip olacağını söyledi. Milli Ağaçlandırma Günü Türkiye Yüzyılına Nefes etkinliği kapsamında yapılan konuşmalardan sonra, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan sahalara protokol, öğretmen ve öğrenciler yanı sıra sivil toplum örgütü temsilicileri ve vatandaşlar fidan dikti. Fidan dikim törenine katılanlara ekmek arası kavurma ve ayran ikramında bulunuldu.
BURDUR'un Bucak ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü Türkiye Yüzyılına Nefes etkinliği kapsamında fidanlar toprak ile buluştu.

Bucak ilçesinin Antalya – Burdur karayolu üzerinde Deveboynu mevkiinde Milli Ağaçlandırma Günü Türkiye Yüzyılına Nefes etkinliğine Burdur Vali Yardımcısı Kaymakam vekili İbrahim Özkan, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Sarı, bazı resmi kurumların amir ve müdürleri yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Etkinlikte konuşan Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, fidan dikme mevsiminin geldiğini daha fazla fidan dikenin, daha fazla yeşillendirmenin ve yeşili korumanın gayreti içerisinde olunması gerektiğini belirtti. Mustafa Ersoy “Bu yıl Bucak sınırları içerisinde 343 hektar sahaya yüzde doksanı kızılçam olmak üzere 550 bin lavanta, ceviz, sedir ve servi fidanı dikilecek” dedi. Ersoy köylerde gelir getirici, üretimi arttırıcı, yangınlara dayanıklı fidan dikimlerine başladıklarını belirtti. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal ise yaptığı konuşmada, atalarımızdan, babalarımızdan devir aldığımız ağaç, çevre yeşil sevgisini yeni nesillere aktarmak en başta gelen görevlerimizden biri olduğunu, ağaç dostu olan, orman dostu olan tüm canlılarında dostu olduğunu, son on yılda orman varlığını en fazla arttıran ülke Türkiye olduğunu söyledi. Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan ise yaptığı konuşmada bu yılkı ağaçlandırma etkinliğinin teması Türkiye Yüzyılı nefesi olarak belirlenmiştir. Bu vesile ile her yıl milyonlarca fidan toprak ile buluşacak, orman ve ağaç seviyemiz çoğalacak, ülkemiz daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevreye sahip olacağını söyledi.

Milli Ağaçlandırma Günü Türkiye Yüzyılına Nefes etkinliği kapsamında yapılan konuşmalardan sonra, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan sahalara protokol, öğretmen ve öğrenciler yanı sıra sivil toplum örgütü temsilicileri ve vatandaşlar fidan dikti. Fidan dikim törenine katılanlara ekmek arası kavurma ve ayran ikramında bulunuldu.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.