Bucak’ta jandarma uyuşturucu ve tarihi eserler ele geçirdi, 2 kişi tutuklandı

Asayiş (Akca Gazete) - Akca Gazete | 01.12.2021 - 17:32, Güncelleme: 01.12.2021 - 17:32
 

Bucak’ta jandarma uyuşturucu ve tarihi eserler ele geçirdi, 2 kişi tutuklandı

BURDUR’ un Bucak ilçesinde Jandarma komutanlığına bağlı ekipler uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor.
Bucak ilçesinde Jandarma komutanlığına bağlı ekipler uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor. Burdur Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Antalya – Burdur karayolu Bucak ilçesi yakınlarında yol kontrol ve arama çalışmalarında durdurulan araçta Ş.Y, H.M, A.M. nin bulunduğu araç içerisinde uyuşturucu madde arama köpeğinin tepki vermesi üzerine Ş.Y, H.M, A.M. isimli şahısların üzerlerinde ve bulundukları araçta yapılan aramada 15 gram eroin, 5 gram metamfetamin, 6 uyuşturucu hap ve 1 tane uyuşturucuda kullanılan aparat ele geçirildi. Bucak Cumhuriyet Savcısının kararıyla yapılan işlemlerin ardından Ş.Y., H.M. ve A.M.  isimli şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. JANDARMA HELLENİSTİK DÖNEME AİT ESERLER ELE GEÇİRDİ Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada H.D. ve K.T isimli şahısların tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisi üzerine, Antalya – Bucak karayolu üzerinde fiziki takip ve kontrol sonucunda H.D. ve K.T. isimli şahısların üzerinde ve kullandıkları araçta yapılan aramada M.Ö. Hellenestik döneme ait olduğu tespit edilen 1 altın diadem, 1 tane altın ve akik mühür yüzük, 1 tane altın kolye ucu ve 1 tane altın kaplama sikke ele geçirildi.  Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş edilirken, gözaltına alınan H.D. ve K.T. isimli şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandılar.
BURDUR’ un Bucak ilçesinde Jandarma komutanlığına bağlı ekipler uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor.

Bucak ilçesinde Jandarma komutanlığına bağlı ekipler uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmıyor.

Burdur Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler Antalya – Burdur karayolu Bucak ilçesi yakınlarında yol kontrol ve arama çalışmalarında durdurulan araçta Ş.Y, H.M, A.M. nin bulunduğu araç içerisinde uyuşturucu madde arama köpeğinin tepki vermesi üzerine Ş.Y, H.M, A.M. isimli şahısların üzerlerinde ve bulundukları araçta yapılan aramada 15 gram eroin, 5 gram metamfetamin, 6 uyuşturucu hap ve 1 tane uyuşturucuda kullanılan aparat ele geçirildi.

Bucak Cumhuriyet Savcısının kararıyla yapılan işlemlerin ardından Ş.Y., H.M. ve A.M.  isimli şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

JANDARMA HELLENİSTİK DÖNEME AİT ESERLER ELE GEÇİRDİ

Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada H.D. ve K.T isimli şahısların tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisi üzerine, Antalya – Bucak karayolu üzerinde fiziki takip ve kontrol sonucunda H.D. ve K.T. isimli şahısların üzerinde ve kullandıkları araçta yapılan aramada M.Ö. Hellenestik döneme ait olduğu tespit edilen 1 altın diadem, 1 tane altın ve akik mühür yüzük, 1 tane altın kolye ucu ve 1 tane altın kaplama sikke ele geçirildi. 

Bucak Cumhuriyet Savcısının kararı ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş edilirken, gözaltına alınan H.D. ve K.T. isimli şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandılar.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.