Burdur'da çiftçilere tohum dağıtıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 14.10.2022 - 14:06, Güncelleme: 14.10.2022 - 14:54
 

Burdur'da çiftçilere tohum dağıtıldı

Burdur'da çiftçilere tohum dağıtıldı
 TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından Burdurlu çiftçilere 1 milyon 600 bin liralık buğday, 400 bin liralık arpa tohumu dağıtımı yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 75'i hibe destekli arpa ve buğday dağıtımı Burdur Belediyesi Uzay Çatı Halk Pazarı'nda gerçekleştirildi. Arpa ve buğday tohumu dağıtımından il genelinde 1100 çiftçi faydalandı. Tohum dağıtım törenine Burdur Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul ile çiftçiler katıldı. Törende konuşan Vali Ali Arslantaş, İl Özel İdaresi destekleriyle Burdurlu çiftçilere 1 milyon liralık tohum dağıtılacağını söyledi. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Önümüzdeki aylarda ekimi artırma adına gübrede olsun, yemde olsun bir takım adımlar atılacak" diye konuştu. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul da "Buğday Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 1 milyon 600 bin liralık buğday tohumu dağıtılmıştır, 7 bin 650 dekar alanda üretim yapılacaktır. Arpa Üretimini Artırma Projesi kapsamında ise 400 bin liralık tohum alınmış ve çiftçilerimize dağıtılmıştır" dedi. Konuşmaların ardından çiftçilere tohumlar protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. FOTOĞRAFLI  
Burdur'da çiftçilere tohum dağıtıldı

 TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından Burdurlu çiftçilere 1 milyon 600 bin liralık buğday, 400 bin liralık arpa tohumu dağıtımı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında yüzde 75'i hibe destekli arpa ve buğday dağıtımı Burdur Belediyesi Uzay Çatı Halk Pazarı'nda gerçekleştirildi. Arpa ve buğday tohumu dağıtımından il genelinde 1100 çiftçi faydalandı. Tohum dağıtım törenine Burdur Valisi Ali Arslantaş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Ali Arslantaş, İl Özel İdaresi destekleriyle Burdurlu çiftçilere 1 milyon liralık tohum dağıtılacağını söyledi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Önümüzdeki aylarda ekimi artırma adına gübrede olsun, yemde olsun bir takım adımlar atılacak" diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul da "Buğday Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 1 milyon 600 bin liralık buğday tohumu dağıtılmıştır, 7 bin 650 dekar alanda üretim yapılacaktır. Arpa Üretimini Artırma Projesi kapsamında ise 400 bin liralık tohum alınmış ve çiftçilerimize dağıtılmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere tohumlar protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.