Deprem bölgesindeki öğretmenlere yüksek hizmet puanı verilecek

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.07.2023 - 16:41, Güncelleme: 12.07.2023 - 16:41
 

Deprem bölgesindeki öğretmenlere yüksek hizmet puanı verilecek

Deprem bölgesindeki öğretmenlere yüksek hizmet puanı verilecek
Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçesinde görev yapan veya yeni göreve başlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alacağını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen yerlerin hizmet bölgelerine ilişkin düzenlemeye gitti. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül 2023'ten itibaren 3 yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesi olarak değerlendirilecek. Bu yerlerin geçici süre ile üçüncü hizmet bölgesine çıkarılmasıyla, burada görev yapan öğretmenler ile yeni göreve başlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alması sağlanacak. (DHA) FOTOĞRAFLI
Deprem bölgesindeki öğretmenlere yüksek hizmet puanı verilecek

Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçesinde görev yapan veya yeni göreve başlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alacağını açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen yerlerin hizmet bölgelerine ilişkin düzenlemeye gitti. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül 2023'ten itibaren 3 yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesi olarak değerlendirilecek. Bu yerlerin geçici süre ile üçüncü hizmet bölgesine çıkarılmasıyla, burada görev yapan öğretmenler ile yeni göreve başlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alması sağlanacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.