EMEKLİLERİN GEÇİM İSYANI ISPARTA MEYDANLARINDA

Dünya (Akca Gazete) - Akca Gazete | 25.10.2023 - 13:28, Güncelleme: 25.10.2023 - 13:28
 

EMEKLİLERİN GEÇİM İSYANI ISPARTA MEYDANLARINDA

CHP ISPARTA MİLLETVEKİLİ YALIM HALICI: EMEKLİ AKP İKTİDARI SEBEBİYLE AÇ VE YOKSUL!
Isparta’da emekliler, açlık sınırının altındaki maaşları protesto etmek amacıyla Isparta Belediye Binası’nın önünden Kaymakkapı meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. CHP Isparta İl Başkanlığının düzenlediği yürüyüşe, CHP Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, CHP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve Saadet Partisi il başkanları, demokratik kitle örgütleri, Emekliler Derneği temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ve desteği dikkatleri çekti. Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada:" Emekli sadaka değil; onlarca yıl hizmet ettiği ülkesinden hakkını istiyor. Emekliler açlığa, yoksulluğa, kimsesizliğe, sefalete mahkum edilmiş durumda. Her gün kirasını ödeyemeyen bir emeklinin evden atıldığı haberleri geliyor. İktidar emekliyi sokağa attı. Bütün bu yaşananların sorumlusu tek adamlık sistemi ve onun yarattığı derin yoksulluktur” dedi. Halıcı, emeklilerin çok zor şartlar altında yaşadığını ifade ederek şunları söyledi: "Türkiye'de açlık sınırı 13.334 TL, yoksulluk sınırı ise 43.433,65 TL. En düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 877, işçi emeklisi maaşı 7.500 TL. Veriler ortada, emekli hem aç hem yoksul. Bir ülkede adalet olması için önce haklıya hakkının verilmesi gerek. Onlarca yıl bu ülke için çalışmış, emek vermiş emekliler tam huzurla dinlenmeleri gereken dönemde ek iş yapmak zorunda kalıyor. Bu utanç tablosudur. Avrupa’da emekli olanlar dünya turuna çıkıyor, her mevsim tatil yapıyor; Türkiye’de emekli olanlar bırakın tatili, parasızlıktan sokağa çıkamıyor. AKP iktidarının kendi vatandaşına verdiği değer bu işte.  Artık emeklileri yok saymayın. İkramiyelerle, küçük meblağlarla oyalamaya çalışmayın. Emeklilerin insanca yaşayabileceği bir maaş vererek emeklilerin yüzünü güldürün"
CHP ISPARTA MİLLETVEKİLİ YALIM HALICI: EMEKLİ AKP İKTİDARI SEBEBİYLE AÇ VE YOKSUL!

Isparta’da emekliler, açlık sınırının altındaki maaşları protesto etmek amacıyla Isparta Belediye Binası’nın önünden Kaymakkapı meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. CHP Isparta İl Başkanlığının düzenlediği yürüyüşe, CHP Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, CHP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve Saadet Partisi il başkanları, demokratik kitle örgütleri, Emekliler Derneği temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ve desteği dikkatleri çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada:" Emekli sadaka değil; onlarca yıl hizmet ettiği ülkesinden hakkını istiyor. Emekliler açlığa, yoksulluğa, kimsesizliğe, sefalete mahkum edilmiş durumda. Her gün kirasını ödeyemeyen bir emeklinin evden atıldığı haberleri geliyor. İktidar emekliyi sokağa attı. Bütün bu yaşananların sorumlusu tek adamlık sistemi ve onun yarattığı derin yoksulluktur” dedi.

Halıcı, emeklilerin çok zor şartlar altında yaşadığını ifade ederek şunları söyledi:
"Türkiye'de açlık sınırı 13.334 TL, yoksulluk sınırı ise 43.433,65 TL. En düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 877, işçi emeklisi maaşı 7.500 TL. Veriler ortada, emekli hem aç hem yoksul. Bir ülkede adalet olması için önce haklıya hakkının verilmesi gerek. Onlarca yıl bu ülke için çalışmış, emek vermiş emekliler tam huzurla dinlenmeleri gereken dönemde ek iş yapmak zorunda kalıyor. Bu utanç tablosudur. Avrupa’da emekli olanlar dünya turuna çıkıyor, her mevsim tatil yapıyor; Türkiye’de emekli olanlar bırakın tatili, parasızlıktan sokağa çıkamıyor. AKP iktidarının kendi vatandaşına verdiği değer bu işte.  Artık emeklileri yok saymayın. İkramiyelerle, küçük meblağlarla oyalamaya çalışmayın. Emeklilerin insanca yaşayabileceği bir maaş vererek emeklilerin yüzünü güldürün"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.