Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı çalışmalarına başladı

Spor (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 19.12.2023 - 09:45, Güncelleme: 19.12.2023 - 09:45
 

Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı çalışmalarına başladı

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü bünyesinde oluşturulan Kadın Futbol Takımı çalışmalarına başladı.
Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü bünyesinde 24 kişiden oluşan Burdur Kadın Futbol Takımı Ocak 2024'te başlayacak karşılaşmalar öncesinde ilk antrenmanını Gazi Atatürk Stadyumu'nda yaptı. Antrenman öncesi gazetecilere açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, ekim ayında Burdur'da oynanan U17 Kadın Milli Takımı'nın maçları sırasında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Şimşek ile birlikte "Neden Burdur'da da kadın futbol takımı olmasın" diyerek yola çıktıklarını söyledi. Kemerkaya, "Kadının gücünü sadece tribünlerde değil sahada da görmek istedik. Antrenörlerimizle birlikte bu işe baş koyduk. Hepimiz de biliyoruz ki futbol Türkiye'de en revaçta olan spor müsabakalarının başında geliyor. Bu nedenle bizler de Burdur Gençlik ve Spor Kulübümüz adına kadın futbolunu 3'üncü Lig'den başlatmayı hedefledik. İlerleyen zamanlarda futbolcu sayımızı artırıp, Süper Lig'e kadar çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de kadın futbolu 1990'lı yıllarda oynanmaya başladı. Kadınlarımız ilimizde daha önce bir takımımız 3'üncü Lig'de yer aldı. Kadın sporuna destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve antrenörlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadınlarımıza imkan verildiğinde neleri başarabildiğini biliyoruz. Hedefimiz daha üst ligler. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. Futbol takımı oyuncularından MAKÜ Antrenörlük Bölümü öğrencisi Betül Su Demir, "6'ncı sınıftan bu yana futbol oynuyorum. Ortaokulda ve lisede futbol ile futsal oynadım. MAKÜ'yü kazandıktan sonra futbol oynamak hiç aklımda yoktu.  Arkadaşlarımızla oluşturduğumuz gruba 'Takıma girmek ister misiniz' diye bir mesaj geldi. Dedim ki burada da futbol peşimi bırakmıyor. Sağ açık oynuyorum. Takım olarak hedefimiz başarılı olup üst liglerde oynamak istiyoruz" şeklinde konuştu.  
Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü bünyesinde oluşturulan Kadın Futbol Takımı çalışmalarına başladı.

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü bünyesinde 24 kişiden oluşan Burdur Kadın Futbol Takımı Ocak 2024'te başlayacak karşılaşmalar öncesinde ilk antrenmanını Gazi Atatürk Stadyumu'nda yaptı. Antrenman öncesi gazetecilere açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, ekim ayında Burdur'da oynanan U17 Kadın Milli Takımı'nın maçları sırasında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Şimşek ile birlikte "Neden Burdur'da da kadın futbol takımı olmasın" diyerek yola çıktıklarını söyledi.

Kemerkaya, "Kadının gücünü sadece tribünlerde değil sahada da görmek istedik. Antrenörlerimizle birlikte bu işe baş koyduk. Hepimiz de biliyoruz ki futbol Türkiye'de en revaçta olan spor müsabakalarının başında geliyor. Bu nedenle bizler de Burdur Gençlik ve Spor Kulübümüz adına kadın futbolunu 3'üncü Lig'den başlatmayı hedefledik. İlerleyen zamanlarda futbolcu sayımızı artırıp, Süper Lig'e kadar çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Şimşek, "Türkiye'de kadın futbolu 1990'lı yıllarda oynanmaya başladı. Kadınlarımız ilimizde daha önce bir takımımız 3'üncü Lig'de yer aldı. Kadın sporuna destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve antrenörlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadınlarımıza imkan verildiğinde neleri başarabildiğini biliyoruz. Hedefimiz daha üst ligler. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Futbol takımı oyuncularından MAKÜ Antrenörlük Bölümü öğrencisi Betül Su Demir, "6'ncı sınıftan bu yana futbol oynuyorum. Ortaokulda ve lisede futbol ile futsal oynadım. MAKÜ'yü kazandıktan sonra futbol oynamak hiç aklımda yoktu.  Arkadaşlarımızla oluşturduğumuz gruba 'Takıma girmek ister misiniz' diye bir mesaj geldi. Dedim ki burada da futbol peşimi bırakmıyor. Sağ açık oynuyorum. Takım olarak hedefimiz başarılı olup üst liglerde oynamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.