İstanbul'da 3 milyon TL değerinde kaçak güneş kremi ele geçirildi

Asayiş (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.08.2023 - 10:44, Güncelleme: 21.08.2023 - 10:44
 

İstanbul'da 3 milyon TL değerinde kaçak güneş kremi ele geçirildi

İstanbul'da 3 milyon TL değerinde kaçak güneş kremi ele geçirildi
Şaduman TÜRKAY/ANKARA, (DHA)- TİCARET Bakanlığı'na bağlı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada, piyasa değeri 3 milyon TL olan 104 bin 706 kaçak güneş kremi ele geçirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Gümrük Muhafaza Ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Erenköy Gümrük Sahası'na gelen şüpheli bir TIR'ı ve içindeki güneş kremlerini incelemeye aldı. TIR'daki kremlerin gümrük idaresine beyan edilen şekilde olmadığı, firmanın düşük vergi ödemek için farklı kalitede ürün bulundurduğu belirlendi. İncelemeler sonucunda standartlara uygun olmayan, ciltte ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek toplam 104 bin 706 adet kaçak güneş kremine el konuldu. Kremlerin piyasa değerinin 3 milyon TL olduğu belirlenirken, 500 bin TL kamu zararının önüne geçildiği de vurgulandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma sürüyor. (DHA) FOTOĞRAFLI
İstanbul'da 3 milyon TL değerinde kaçak güneş kremi ele geçirildi

Şaduman TÜRKAY/ANKARA, (DHA)- TİCARET Bakanlığı'na bağlı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada, piyasa değeri 3 milyon TL olan 104 bin 706 kaçak güneş kremi ele geçirildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Gümrük Muhafaza Ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Erenköy Gümrük Sahası'na gelen şüpheli bir TIR'ı ve içindeki güneş kremlerini incelemeye aldı. TIR'daki kremlerin gümrük idaresine beyan edilen şekilde olmadığı, firmanın düşük vergi ödemek için farklı kalitede ürün bulundurduğu belirlendi. İncelemeler sonucunda standartlara uygun olmayan, ciltte ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek toplam 104 bin 706 adet kaçak güneş kremine el konuldu. Kremlerin piyasa değerinin 3 milyon TL olduğu belirlenirken, 500 bin TL kamu zararının önüne geçildiği de vurgulandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma sürüyor. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.