Kadın avukatlardan çağrı: Biz kadınlar, savaşın ve şiddetin gölgesinde yaşamak istemiyoruz

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 08.03.2022 - 15:40, Güncelleme: 08.03.2022 - 15:57
 

Kadın avukatlardan çağrı: Biz kadınlar, savaşın ve şiddetin gölgesinde yaşamak istemiyoruz

Kadın avukatlardan çağrı: Biz kadınlar, savaşın ve şiddetin gölgesinde yaşamak istemiyoruz
  ANTALYA Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Antalya Adliyesi'nde basın açıklaması yaptı. Kurul adına açıklama yapan Nurdeniz Toklu "Biz kadınlar, savaşın ve şiddetin gölgesinde yaşamak istemiyoruz" dedi. Antalya Adliyesi bahçesinde Antalya Barosu, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu avukatları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla toplandı. Erkek avukatlar da kadın meslektaşlarına destek verdi. Açıklamada, artan kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin şüpheli kadın ölümlerini sıradanlaştırdığı, kanıksandığı bir ortamda 8 Mart Kadınlar Günü'nün kutlandığına vurgu yapıldı. Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu adına açıklama yapan Nurdeniz Toklu, günümüzde farklı yerlerde yaşanan savaşlar nedeniyle kadınların diğer haklarının yanında en temel hakkı olan yaşam hakkından dahi mahrum kaldığını anlattı. Şu anda Ukrayna'da yaşanan savaşta en çok kadınlar ve çocukların mağdur olduğunu belirten Toklu, yaşanan sürecin dünya barışını açıkça tehdit ettiğini söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne dünyada savaş, kadın kazanımlarına ve insan haklarına saldırı ortamında girdiklerini belirten Toklu, "Biz kadınlar, savaşın ve şiddetin gölgesinde yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle büyük güçler başta olmak üzere tüm devletleri silahsızlanmaya çağırıyor, nükleer silahların imha edilmesi gerektiğini dünyaya haykırıyoruz. Şiddetin her türlüsünün acısını en iyi bilen kadınlar olarak evde, işyerinde, sokakta ve dünyada barış, şiddetten uzak ve güvenli bir yaşam istiyoruz. Bunun için de bireysel silahlanma dahil olmak üzere dünyada tam bir silahsızlanma sürecinin başlatılmasını, ekonomik kaynakların savaşa değil, hayata tahsis edilmesini istiyoruz" dedi. Nurdeniz Toklu, kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların eksiksiz uygulanması, önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik bütüncül politikaların oluşturularak takibinin yapılması gerektiğini vurguladı. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Kadın avukatlardan çağrı: Biz kadınlar, savaşın ve şiddetin gölgesinde yaşamak istemiyoruz

 

ANTALYA Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Antalya Adliyesi'nde basın açıklaması yaptı. Kurul adına açıklama yapan Nurdeniz Toklu "Biz kadınlar, savaşın ve şiddetin gölgesinde yaşamak istemiyoruz" dedi.

Antalya Adliyesi bahçesinde Antalya Barosu, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu avukatları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla toplandı. Erkek avukatlar da kadın meslektaşlarına destek verdi. Açıklamada, artan kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin şüpheli kadın ölümlerini sıradanlaştırdığı, kanıksandığı bir ortamda 8 Mart Kadınlar Günü'nün kutlandığına vurgu yapıldı.

Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu adına açıklama yapan Nurdeniz Toklu, günümüzde farklı yerlerde yaşanan savaşlar nedeniyle kadınların diğer haklarının yanında en temel hakkı olan yaşam hakkından dahi mahrum kaldığını anlattı.

Şu anda Ukrayna'da yaşanan savaşta en çok kadınlar ve çocukların mağdur olduğunu belirten Toklu, yaşanan sürecin dünya barışını açıkça tehdit ettiğini söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne dünyada savaş, kadın kazanımlarına ve insan haklarına saldırı ortamında girdiklerini belirten Toklu, "Biz kadınlar, savaşın ve şiddetin gölgesinde yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle büyük güçler başta olmak üzere tüm devletleri silahsızlanmaya çağırıyor, nükleer silahların imha edilmesi gerektiğini dünyaya haykırıyoruz. Şiddetin her türlüsünün acısını en iyi bilen kadınlar olarak evde, işyerinde, sokakta ve dünyada barış, şiddetten uzak ve güvenli bir yaşam istiyoruz. Bunun için de bireysel silahlanma dahil olmak üzere dünyada tam bir silahsızlanma sürecinin başlatılmasını, ekonomik kaynakların savaşa değil, hayata tahsis edilmesini istiyoruz" dedi.

Nurdeniz Toklu, kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların eksiksiz uygulanması, önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik bütüncül politikaların oluşturularak takibinin yapılması gerektiğini vurguladı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.