Kibyra'da kaçak kazıya suçüstü

Asayiş (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 29.03.2023 - 15:25, Güncelleme: 29.03.2023 - 15:25
 

Kibyra'da kaçak kazıya suçüstü

Kibyra'da kaçak kazıya suçüstü
  Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'un Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti'nde kaçak kazı yapan üç kişi gözaltına alındı. Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından antik kente yerleştirilen fotokapanda görüntü alınması üzerine ekipler harekete geçti. Antik kente gelen ekipler agora bölümünde dedektör kullanan M.Ş.'yi suçüstü yakaladı. Ekipler şüpheliyle birlikte kazma, kürek ve demir levye ele geçirdi. Şüphelinin Fethiye'den Gölhisar'a geldiği aracında ise H.K. ile Kibyra Antik Kenti'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan A.A. gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.A. ve H.K. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet' suçundan tutuklanma istemiyle Gölhisar sulh ceza hakimliğine sevk edilen M.Ş. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (DHA) FOTOĞRAFLI
Kibyra'da kaçak kazıya suçüstü

 

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'un Gölhisar ilçesinde bulunan Kibyra Antik Kenti'nde kaçak kazı yapan üç kişi gözaltına alındı.

Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından antik kente yerleştirilen fotokapanda görüntü alınması üzerine ekipler harekete geçti. Antik kente gelen ekipler agora bölümünde dedektör kullanan M.Ş.'yi suçüstü yakaladı. Ekipler şüpheliyle birlikte kazma, kürek ve demir levye ele geçirdi. Şüphelinin Fethiye'den Gölhisar'a geldiği aracında ise H.K. ile Kibyra Antik Kenti'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan A.A. gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.A. ve H.K. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet' suçundan tutuklanma istemiyle Gölhisar sulh ceza hakimliğine sevk edilen M.Ş. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.