Korkutelili çiftçiye yüzde 75 hibeli 116 ton tohum dağıtıldı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 18.11.2022 - 10:24, Güncelleme: 18.11.2022 - 10:24
 

Korkutelili çiftçiye yüzde 75 hibeli 116 ton tohum dağıtıldı

Korkutelili çiftçiye yüzde 75 hibeli 116 ton tohum dağıtıldı
  Adem DURMAZ/KORKUTELİ,(DHA) - KORKUTELİ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2022 yılında çiftçilere 116 ton sertifikalı tohumun yüzde 75 hibe olarak dağıttı. Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert yaptığı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' (TAKEP) kapsamında, Korkuteli İlçesi üreticilerine 66 ton 2640 çuval sertifikalı buğday tohumluğu dağıtımı gerçekleştik. Proje kapsamında üreticilerimize sertifikalı 'Bayraktar 2000' tohumlarımızı teslim ettik, Bu tohum çeşidi bölgemiz için uygun bir çeşit, soğuğa ve kurağa dayanıklı" dedi. İlçe Müdürü Sert, dağıtılan buğdayın domuz zararına karşı kılçıklı olduğunu da belirtip, "Kardeşlenme kapasitesi yüksek bir çeşit, üreticilerimize hayırlı uğurlu bereketli olsun. Yüzde 75 devlet destekli, yüzde 25 üretici katkılı olarak proje gerçekleşti. 2022 yılında toplam yüzde 75 hibeli 116 ton sertifikalı buğday tohumunu üreticilerimize teslim ettik" diye konuştu.(DHA) FOTOĞRAFLI
Korkutelili çiftçiye yüzde 75 hibeli 116 ton tohum dağıtıldı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ,(DHA) - KORKUTELİ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2022 yılında çiftçilere 116 ton sertifikalı tohumun yüzde 75 hibe olarak dağıttı.

Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert yaptığı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' (TAKEP) kapsamında, Korkuteli İlçesi üreticilerine 66 ton 2640 çuval sertifikalı buğday tohumluğu dağıtımı gerçekleştik. Proje kapsamında üreticilerimize sertifikalı 'Bayraktar 2000' tohumlarımızı teslim ettik, Bu tohum çeşidi bölgemiz için uygun bir çeşit, soğuğa ve kurağa dayanıklı" dedi. İlçe Müdürü Sert, dağıtılan buğdayın domuz zararına karşı kılçıklı olduğunu da belirtip, "Kardeşlenme kapasitesi yüksek bir çeşit, üreticilerimize hayırlı uğurlu bereketli olsun. Yüzde 75 devlet destekli, yüzde 25 üretici katkılı olarak proje gerçekleşti. 2022 yılında toplam yüzde 75 hibeli 116 ton sertifikalı buğday tohumunu üreticilerimize teslim ettik" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.