MAKÜ Kimya Bölümü Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 02.11.2023 - 15:02, Güncelleme: 02.11.2023 - 15:02
 

MAKÜ Kimya Bölümü Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi.
Lavanta Tepesi Otel konferans salonunda gerçekleşen önlük giyme törenine MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Oğuz Gürsoy, Türkiye Kimya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Tören MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Emen’in bölüm hakkında bilgilendirme sunumuyla yapmasıyla başladı. Emen konuşmasında “Kimya Bölümünün 2023 yılında öğrenci tercihine yeniden açılması ve kazanan 31 öğrencinin eksiksiz kayıt yaptırarak üniversitemize gelmesinden duyduğumuz mutluluk Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu günlerde ayrıca taçlanmıştır. Bugün bu salondan ülkesini en çok seven en çok çalışandır bilinciyle ayrılmanızı, giyeceğiniz önlüğü de bu bilinçle taşımanızı dilerim” vurgusunu yaptı. Türkiye Kimya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın ise “Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümünü kutladığımız şu günlerde, yine 104 yıllık bir çınar olan Türkiye Kimya Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak ‘Laboratuvardan tesise daha yeşil, daha güvenli, daha sürdürülebilir üretim proseslerini geliştirip yaygınlaştırılmasını sağlayabilirsek kimya dünyanın kurtuluşu olabilir’ sloganını hayata geçirebilmek için yola çıkacağınız bugün mesleğinizin simgesi olan laboratuvar önlüğünü giyip aidiyet duygusu elde edeceğiniz gündür. Hepinizi tebrik ederim” şeklinde konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy ise konuşmasında Türkiye Yüzyılı ve Cumhuriyetin 100. Yılına vurgu yaparak “Cumhuriyetin ilk yüzyılında yakalanan başarılara, önümüzdeki yüzyıl için yenilerini katmak için alacağınız sertifika ve eğitimlerle yetkin kimyagerler olarak mezun olmanız gerekmektedir.” vurgusunu yaptı. Konuşmaların ardından tören öğrencilerin beyaz önlüklerini giymesi ve pasta kesimi ile son buldu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi.

Lavanta Tepesi Otel konferans salonunda gerçekleşen önlük giyme törenine MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Oğuz Gürsoy, Türkiye Kimya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Tören MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Emen’in bölüm hakkında bilgilendirme sunumuyla yapmasıyla başladı. Emen konuşmasında “Kimya Bölümünün 2023 yılında öğrenci tercihine yeniden açılması ve kazanan 31 öğrencinin eksiksiz kayıt yaptırarak üniversitemize gelmesinden duyduğumuz mutluluk Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu günlerde ayrıca taçlanmıştır. Bugün bu salondan ülkesini en çok seven en çok çalışandır bilinciyle ayrılmanızı, giyeceğiniz önlüğü de bu bilinçle taşımanızı dilerim” vurgusunu yaptı.

Türkiye Kimya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahattin Yalçın ise “Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümünü kutladığımız şu günlerde, yine 104 yıllık bir çınar olan Türkiye Kimya Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak ‘Laboratuvardan tesise daha yeşil, daha güvenli, daha sürdürülebilir üretim proseslerini geliştirip yaygınlaştırılmasını sağlayabilirsek kimya dünyanın kurtuluşu olabilir’ sloganını hayata geçirebilmek için yola çıkacağınız bugün mesleğinizin simgesi olan laboratuvar önlüğünü giyip aidiyet duygusu elde edeceğiniz gündür. Hepinizi tebrik ederim” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy ise konuşmasında Türkiye Yüzyılı ve Cumhuriyetin 100. Yılına vurgu yaparak “Cumhuriyetin ilk yüzyılında yakalanan başarılara, önümüzdeki yüzyıl için yenilerini katmak için alacağınız sertifika ve eğitimlerle yetkin kimyagerler olarak mezun olmanız gerekmektedir.” vurgusunu yaptı.

Konuşmaların ardından tören öğrencilerin beyaz önlüklerini giymesi ve pasta kesimi ile son buldu.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.