MAKÜ’de Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 05.12.2023 - 13:21, Güncelleme: 05.12.2023 - 13:21
 

MAKÜ’de Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy (MAKÜ) Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü işbirliğinde farkındalık etkinliği düzenlendi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlik MAKÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Elif Top ve Spor Bilimleri Fakültesi Engelli Öğrenci Birimi Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Soner Sivri’nin koordinasyonunda, öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için öğrenciler tekerlekli sandalyede tenis ve basketbol oynadılar. Toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte tekerlekli sandalye tenisi ve tekerlekli sandalye basketbolu ile herkesin bir engelli adayı olduğunun bilincinde olması ve özel gereksinimli bireylerin her alanda yaşamlarını kolaylaştırmak için hassasiyet göstermeleri gerektiği mesajı verildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy (MAKÜ) Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü işbirliğinde farkındalık etkinliği düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlik MAKÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Elif Top ve Spor Bilimleri Fakültesi Engelli Öğrenci Birimi Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Soner Sivri’nin koordinasyonunda, öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için öğrenciler tekerlekli sandalyede tenis ve basketbol oynadılar.

Toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte tekerlekli sandalye tenisi ve tekerlekli sandalye basketbolu ile herkesin bir engelli adayı olduğunun bilincinde olması ve özel gereksinimli bireylerin her alanda yaşamlarını kolaylaştırmak için hassasiyet göstermeleri gerektiği mesajı verildi.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.