MAKÜ’de “Gençler ile Şiddet Üzerine” Konulu Panel Düzenlendi

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 24.11.2023 - 08:55, Güncelleme: 24.11.2023 - 08:55
 

MAKÜ’de “Gençler ile Şiddet Üzerine” Konulu Panel Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ), Burdur Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan "Gençler ile Şiddet Üzerine" konulu panel düzenlendi.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ardından panelistlerin sunumları ile devam etti. Panelin oturum başkanlığını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar yaptı. Çakar “Şiddetin sadece bir günde konuşmamamız gerekiyor. Zamana yayarak ve farklı platformlarda şiddete farkındalığı artırmamız gerekiyor. Amacımız gençlerimizin ileriki süreçlerde şiddet ile aktif mücadele eden, şiddetin karşısında durabilen, kendisini şiddete karşı koruyabilen ama aynı zamanda şiddetin devam etmesine yönelik tutum ve davranış sergilemeyen, kendisini de birey olarak iyi yetiştiren bir insan modeli olarak gençlerimizle konuşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda panelimizde şiddeti farklı konularda ele alacağız.” şeklinde konuştu.  Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde MAKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özlem Tagay ‘Psikolojik Bir Olgu: Şiddet’ konusunda; Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Gönüllü ‘Medya ve Şiddet’ konusunda; Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Karataş ‘Arkadaşlık İlişkilerinde Şiddeti Farketmek, Akran Zorbalığı’ konusunda; Uzman Psikolojik Danışman Umut Aydoğdu ise ‘Şiddetle Mücadelede Kurumsal Mekanizmalar ‘ konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumların ardından Vali Yardımcısı Yasin Özcan tarafından panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Soru-cevap şeklinde devam eden program sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde “Mutlu Aile Temalı” ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarına katılan ve dereceye giren öğrencilerin ödülleri de verildi.      
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ), Burdur Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan "Gençler ile Şiddet Üzerine" konulu panel düzenlendi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, ardından panelistlerin sunumları ile devam etti. Panelin oturum başkanlığını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar yaptı. Çakar “Şiddetin sadece bir günde konuşmamamız gerekiyor. Zamana yayarak ve farklı platformlarda şiddete farkındalığı artırmamız gerekiyor. Amacımız gençlerimizin ileriki süreçlerde şiddet ile aktif mücadele eden, şiddetin karşısında durabilen, kendisini şiddete karşı koruyabilen ama aynı zamanda şiddetin devam etmesine yönelik tutum ve davranış sergilemeyen, kendisini de birey olarak iyi yetiştiren bir insan modeli olarak gençlerimizle konuşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda panelimizde şiddeti farklı konularda ele alacağız.” şeklinde konuştu. 

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde MAKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özlem Tagay ‘Psikolojik Bir Olgu: Şiddet’ konusunda; Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Gönüllü ‘Medya ve Şiddet’ konusunda; Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Karataş ‘Arkadaşlık İlişkilerinde Şiddeti Farketmek, Akran Zorbalığı’ konusunda; Uzman Psikolojik Danışman Umut Aydoğdu ise ‘Şiddetle Mücadelede Kurumsal Mekanizmalar ‘ konusunda sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından Vali Yardımcısı Yasin Özcan tarafından panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Soru-cevap şeklinde devam eden program sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde “Mutlu Aile Temalı” ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarına katılan ve dereceye giren öğrencilerin ödülleri de verildi.

 

 

 

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.