MAKÜ’den Engelliler Haftasında Anlamlı Etkinlik

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 18.05.2023 - 14:13, Güncelleme: 18.05.2023 - 14:13
 

MAKÜ’den Engelliler Haftasında Anlamlı Etkinlik

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile Burdur İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde engelliler için etkinlik düzenlendi.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Burdur İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Güven Yılmaz, Burdur İl  Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ve Engelliler Derneği Başkanı Uzm. Dr. Ayla Kılıç, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek, MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Dalkıran, Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Zorbaş, Yörük Kültür Elçisi Halil İbrahim Ölmez, Burdur Yörük Kültür Araştırma Derneği Başkanı Alaeddin Kalkan, Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Keziban Atagündüz, okul müdürleri ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Top yönetiminde özel gereksinimli çocuklara yönelik düzenlenen ve yaklaşık 10 hafta süren bisiklet sürme derslerinin verilmesinin ardından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile düzenlenen etkinlikte bisiklet süren engelli öğrenciler okul bahçesinde oluşturulan masa tenisi, basketbol, badminton, oryantiring, plates, step, yakan top, ip atlama gibi çeşitli etkinliklerle gönüllerince eğlendiler. Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de müzik dinletisi ile destek verdiği etkinlikte Burdur Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından kurulan yörüklere özgü çadır ve pek çok yöresel ürünler de sergilendi. MAKÜ çiftliğinde üretilen keçi tulum peyniri ve ayranın da tadımının yapıldığı etkinlikte ayrıca katılımcılara keçi sütü ile yapılmış dondurma da ikram edildi. Program sonunda engelli öğrenciler ve katılımcılar Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen müzik etkinlikleri doyasıya eğlendiler.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile Burdur İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde engelliler için etkinlik düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Meslek Okulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Burdur İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Güven Yılmaz, Burdur İl  Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ve Engelliler Derneği Başkanı Uzm. Dr. Ayla Kılıç, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek, MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Dalkıran, Milli Eğitim Şube Müdürü Sami Zorbaş, Yörük Kültür Elçisi Halil İbrahim Ölmez, Burdur Yörük Kültür Araştırma Derneği Başkanı Alaeddin Kalkan, Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Keziban Atagündüz, okul müdürleri ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Top yönetiminde özel gereksinimli çocuklara yönelik düzenlenen ve yaklaşık 10 hafta süren bisiklet sürme derslerinin verilmesinin ardından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısı ile düzenlenen etkinlikte bisiklet süren engelli öğrenciler okul bahçesinde oluşturulan masa tenisi, basketbol, badminton, oryantiring, plates, step, yakan top, ip atlama gibi çeşitli etkinliklerle gönüllerince eğlendiler.

Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de müzik dinletisi ile destek verdiği etkinlikte Burdur Yörükler Kültür Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından kurulan yörüklere özgü çadır ve pek çok yöresel ürünler de sergilendi. MAKÜ çiftliğinde üretilen keçi tulum peyniri ve ayranın da tadımının yapıldığı etkinlikte ayrıca katılımcılara keçi sütü ile yapılmış dondurma da ikram edildi.

Program sonunda engelli öğrenciler ve katılımcılar Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen müzik etkinlikleri doyasıya eğlendiler.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.