Ormancılara İHA uçuş lisansı ve haritalama eğitimi 

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.07.2023 - 13:17, Güncelleme: 06.07.2023 - 13:17
 

Ormancılara İHA uçuş lisansı ve haritalama eğitimi 

Ormancılara İHA uçuş lisansı ve haritalama eğitimi 
Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Anamur ilçesinde Orman İşletme Müdürlükleri teknik personeline insansız hava aracı uçuş lisansı ve haritalama eğitimi verildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şube ve Orman İşletme Müdürlükleri teknik personelinin katılımı ile Anamur ilçesinde gerçekleştirilen İnsansız Hava Aracı Uçuş Lisansı (İHA) ve haritalama eğitimimiz sona erdi. Balıkesir ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden sonra Mersin’de düzenlenen eğitimler Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları ve  drone eğitmeni Ali Kaya tarafından düzenlendi. 54 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, izin irtifak alanlarının kontrolü ve izlenmesinde İHA ile görüntü alınması, orman suçlarıyla mücadele gece görüşlü kamera sistemleri ile araç ve insan takibi konuları uygulamalı olarak gösterildi. Eğitime, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper, Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Orman İşletme Şefleri ve teknik personel katılım sağladı. (DHA) FOTOĞRAFLI  
Ormancılara İHA uçuş lisansı ve haritalama eğitimi 

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Anamur ilçesinde Orman İşletme Müdürlükleri teknik personeline insansız hava aracı uçuş lisansı ve haritalama eğitimi verildi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şube ve Orman İşletme Müdürlükleri teknik personelinin katılımı ile Anamur ilçesinde gerçekleştirilen İnsansız Hava Aracı Uçuş Lisansı (İHA) ve haritalama eğitimimiz sona erdi. Balıkesir ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden sonra Mersin’de düzenlenen eğitimler Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları ve  drone eğitmeni Ali Kaya tarafından düzenlendi.
54 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, izin irtifak alanlarının kontrolü ve izlenmesinde İHA ile görüntü alınması, orman suçlarıyla mücadele gece görüşlü kamera sistemleri ile araç ve insan takibi konuları uygulamalı olarak gösterildi.
Eğitime, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Alper, Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Orman İşletme Şefleri ve teknik personel katılım sağladı. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.