Seyhan hijyenik kadın pedi üretimine başladı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 01.03.2023 - 11:11, Güncelleme: 01.03.2023 - 11:11
 

Seyhan hijyenik kadın pedi üretimine başladı

Seyhan hijyenik kadın pedi üretimine başladı
ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, hijyenik kadın pedi üretimine başladı. Günde 5 bin adet hijyenik ped üreten belediye, 10 gün içinde ürettiği 50 bin pedi ihtiyaç sahibi depremzede kadınlara ulaştırılmak üzere depremin ağır hasar verdiği bölgelere gönderdi. Seyhan Belediyesi’ni üreten bir belediye haline getiren Başkan Akif  Kemal Akay, dezavantajlı konumdaki kadınlara yönelik önemli bir hizmeti daha yaşama geçirdi. Ürün fiyatlarındaki artış nedeniyle hijyenik ürünlere erişim sorunu yaşayan kadınlar için Kadın Dayanışma Merkezi’nde hijyenik ped üretimine başlandı. Dezavantajlı kadınlara ücretsiz dağıtılmak üzere üretimi hedeflenen hijyenik pedler, 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından afet bölgesindeki depremzede kadınlara gönderilmeye başlandı. Hijyenik pedin kadınların en temel ihtiyaçlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Akay, yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgesindeki depremzede kadınların pede ulaşım konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını vurguladı. GÜNDE 5 BİN ADET ÜRETİLİYOR Kadın Dayanışma Merkezi’nde ilk olarak yıkanabilir ekolojik kadın pedi üretimine başladıklarını aktaran Başkan Akay, afet bölgesinde yıkama olanağının kısıtlılığından dolayı hijyenik ped üretimine odaklandıklarını söyledi. Akay, “Şu anda günde 5 bin adet üretme kapasitemiz var.10 günde 50 bine ulaştık ve bunlar peyder pey deprem bölgesine ulaştırılıyor” dedi. ÜRETİM ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR Ped üretiminin dışında Kadın Dayanışma Merkezi ve Seyhan Dikimevi’nde kadın ve erkek iç çamaşırı atkı, bere, battaniye, nevresim takımı, pijama gibi ürünlerin de üretildiğini belirten Başkan Akay, “Depremzede yurttaşlarımızla dayanışmamızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu acıları hep birlikte atlatacağız, yaralarımızı da yine hep birlikte saracağız” diye konuştu. (DHA) FOTOĞRAFLI
Seyhan hijyenik kadın pedi üretimine başladı

ADANA,(DHA)- SEYHAN Belediyesi, hijyenik kadın pedi üretimine başladı. Günde 5 bin adet hijyenik ped üreten belediye, 10 gün içinde ürettiği 50 bin pedi ihtiyaç sahibi depremzede kadınlara ulaştırılmak üzere depremin ağır hasar verdiği bölgelere gönderdi.
Seyhan Belediyesi’ni üreten bir belediye haline getiren Başkan Akif  Kemal Akay, dezavantajlı konumdaki kadınlara yönelik önemli bir hizmeti daha yaşama geçirdi. Ürün fiyatlarındaki artış nedeniyle hijyenik ürünlere erişim sorunu yaşayan kadınlar için Kadın Dayanışma Merkezi’nde hijyenik ped üretimine başlandı. Dezavantajlı kadınlara ücretsiz dağıtılmak üzere üretimi hedeflenen hijyenik pedler, 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından afet bölgesindeki depremzede kadınlara gönderilmeye başlandı. Hijyenik pedin kadınların en temel ihtiyaçlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Akay, yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgesindeki depremzede kadınların pede ulaşım konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını vurguladı.
GÜNDE 5 BİN ADET ÜRETİLİYOR
Kadın Dayanışma Merkezi’nde ilk olarak yıkanabilir ekolojik kadın pedi üretimine başladıklarını aktaran Başkan Akay, afet bölgesinde yıkama olanağının kısıtlılığından dolayı hijyenik ped üretimine odaklandıklarını söyledi. Akay, “Şu anda günde 5 bin adet üretme kapasitemiz var.10 günde 50 bine ulaştık ve bunlar peyder pey deprem bölgesine ulaştırılıyor” dedi.
ÜRETİM ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
Ped üretiminin dışında Kadın Dayanışma Merkezi ve Seyhan Dikimevi’nde kadın ve erkek iç çamaşırı atkı, bere, battaniye, nevresim takımı, pijama gibi ürünlerin de üretildiğini belirten Başkan Akay, “Depremzede yurttaşlarımızla dayanışmamızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu acıları hep birlikte atlatacağız, yaralarımızı da yine hep birlikte saracağız” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.