TÜİK: Sanayi üretimi mayıs ayında arttı

Gündem (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 12.07.2023 - 10:49, Güncelleme: 12.07.2023 - 10:49
 

TÜİK: Sanayi üretimi mayıs ayında arttı

TÜİK: Sanayi üretimi mayıs ayında arttı
Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayında sanayi üretiminin yıllık yüzde 0,2 azaldığını; aylık ise yüzde 1,1 arttığını duyurdu. TÜİK, Mayıs 2023 dönemine ilişkin sanayi üretim endeksi istatistiklerini açıkladı. Buna göre; sanayi üretimi yıllık yüzde 0,2 oranında azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2022 yılının mayıs ayına göre yüzde 7,1 azaldı. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,6 arttı; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ile dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,3 azaldı. Mayısta ise sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,1 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,4, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,4 arttı. (DHA) FOTOĞRAFLI
TÜİK: Sanayi üretimi mayıs ayında arttı

Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayında sanayi üretiminin yıllık yüzde 0,2 azaldığını; aylık ise yüzde 1,1 arttığını duyurdu.
TÜİK, Mayıs 2023 dönemine ilişkin sanayi üretim endeksi istatistiklerini açıkladı. Buna göre; sanayi üretimi yıllık yüzde 0,2 oranında azaldı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mayıs ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2022 yılının mayıs ayına göre yüzde 7,1 azaldı. İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,6 arttı; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ile dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,3 azaldı.
Mayısta ise sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,1 arttı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,4, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,4 arttı. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.