Vali Arslantaş Bucak’ta kış lastiği uygulamasına katıldı

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 08.12.2022 - 16:33, Güncelleme: 09.12.2022 - 09:18
 

Vali Arslantaş Bucak’ta kış lastiği uygulamasına katıldı

BURDUR Valisi Ali Arslantaş Bucak’a Antalya – Burdur karayolu üzerinde Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde kış lastiği uygulamasına katıldı.
Burdur Valisi Ali Arslantaş beraberinde Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğan, Burdur Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Günder, Bucak Emniyet Müdürü Özkan Büyükyılmaz katılımı ile Antalya – Burdur Karayolu üzerinde Bucak Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde 1 Aralıkta başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasına katıldı. Burdur Valisi Ali Arslantaş “Kış mevsimine girmiş bulunuyoruz. Sürücü ve araçların kış mevsimi boyunca uymak zorunda oldukları kurallar bulunmaktadır. Bu gün emniyet ekiplerimizin, jandarma ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın kış tedbiri trafik kurallarına ne kadar uydukları, ne kadar önemsedikleri yerinde görmek istedik. Bu daha çok eğitici bir program olacak” dedi. Vali Arslantaş, devlet teşkilatı olarak vatandaşlarımızın canlarına ve mallarına helal gelmesin diye uğraştıklarını söylerken şöyle dedi. “Öncelikle araçların trafik kurallarına uygun olması gerekiyor, bakımlarının yapılmış olması, kış lastiklerinin takılmış olması gerekiyor. Bunun yanında trafik faaliyetlerinin devam edeceği yolların standartlara uygun olması gerekiyor. Fakat ülkemizde yol ve araç kaynaklı hataların kazalarda yüzde onun bile altında. Esas şoförlerinde hazır olması gerekiyor. Yüzde doksanın üzerinde şoför hatasından kaynaklanan kazalar oluyor. Uykusuz yola çıkmayacak, trafik kurallarına uyacak” dedi.   Burdur Valisi Ali Arslantaş ve beriberindekiler, emniyet ve jandarma ekiplerinin kış lastiği uygulaması denetim ve kontrolüne katıldı. Vali Arslantaş kış lastiği takan sürücülere kurallara uydukları için teşekkür etti. Yapılan denetimlerde kış lastiği takmayan sürücülere bin yüz 52 Tl cezai işlem uygulandı.
BURDUR Valisi Ali Arslantaş Bucak’a Antalya – Burdur karayolu üzerinde Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde kış lastiği uygulamasına katıldı.

Burdur Valisi Ali Arslantaş beraberinde Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğan, Burdur Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Günder, Bucak Emniyet Müdürü Özkan Büyükyılmaz katılımı ile Antalya – Burdur Karayolu üzerinde Bucak Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde 1 Aralıkta başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasına katıldı. Burdur Valisi Ali Arslantaş “Kış mevsimine girmiş bulunuyoruz. Sürücü ve araçların kış mevsimi boyunca uymak zorunda oldukları kurallar bulunmaktadır. Bu gün emniyet ekiplerimizin, jandarma ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın kış tedbiri trafik kurallarına ne kadar uydukları, ne kadar önemsedikleri yerinde görmek istedik. Bu daha çok eğitici bir program olacak” dedi. Vali Arslantaş, devlet teşkilatı olarak vatandaşlarımızın canlarına ve mallarına helal gelmesin diye uğraştıklarını söylerken şöyle dedi. “Öncelikle araçların trafik kurallarına uygun olması gerekiyor, bakımlarının yapılmış olması, kış lastiklerinin takılmış olması gerekiyor. Bunun yanında trafik faaliyetlerinin devam edeceği yolların standartlara uygun olması gerekiyor. Fakat ülkemizde yol ve araç kaynaklı hataların kazalarda yüzde onun bile altında. Esas şoförlerinde hazır olması gerekiyor. Yüzde doksanın üzerinde şoför hatasından kaynaklanan kazalar oluyor. Uykusuz yola çıkmayacak, trafik kurallarına uyacak” dedi.

 

Burdur Valisi Ali Arslantaş ve beriberindekiler, emniyet ve jandarma ekiplerinin kış lastiği uygulaması denetim ve kontrolüne katıldı. V ali Arslantaş kış lastiği takan sürücülere kurallara uydukları için teşekkür etti. Yapılan denetimlerde kış lastiği takmayan sürücülere bin yüz 52 Tl cezai işlem uygulandı.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.