VALİ ÖKSÜZ, "MAKÜ MİKROALG BİYOKÜTLE ÜRETİM LABORATUVARI" AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI

Gündem (Akca Gazete) - Akca Gazete | 25.01.2024 - 08:54, Güncelleme: 25.01.2024 - 08:54
 

VALİ ÖKSÜZ, "MAKÜ MİKROALG BİYOKÜTLE ÜRETİM LABORATUVARI" AÇILIŞ PROGRAMINA KATILDI

Burdur Valisi Türker Öksüz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile birlikte MAKÜ Mikroalg Biyokütle Üretim Laboratuvarı’nın açılışına katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile YÖK tarafından desteklenen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında ‘‘Yenilikçi Gıda ve Yem Katkı Maddesi Olarak Yeşil Bir Kaynak: Mikroalgler Projesi’’ ile kurulan Mikroalg Biyokütle Üretim Laboratuvarında kanatlı hayvan grupları için yem katkı maddesi üretilecek.   Düzenlenen programda projenin yürütücülüğünü yapan Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Füsun Akgül tarafından proje ve laboratuvar hakkında haziruna bilgi verildi.   Programın devamında Vali Öksüz, beraberinde MAKÜ Rektörü Dalgar ve hazirunla birlikte laboratuvarı gezerek, incelemede bulundu, yürütülen çalışma ve ürünler hakkında bilgi aldı.   KOSGEB Arge, Ürge ve inovasyon destek programı kapsamında da "Se, Mg ve Zn Bakımından Zenginleştirilmiş Spirulina Platensis Takviye Edici Gıda Üretim Koşulları Optimizasyonu ve Ticari Ürün Eldesi" başlıklı desteklenmeye hak kazanan proje kapsamında, MAKÜ-BAKA Teknokent bünyesinde ALGAEMADE BİYOTEKNOLOJİ şirketi kurulmuş ve mikroalg tabanlı takviye edici gıda ürünleri üretimine başlanmıştır.   Bu proje ile üretilen mikroalg tabanlı yem katkı maddesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı İlimizde alternatif bir yem katkı maddesi olarak MAKÜ etiketi ile satışa sunulacaktır. Mikroalg tabanlı yem katkı maddeleri ile beslenen hayvanlarda immün sistemin güçlendiği, büyüme ve gelişmenin arttığı, yumurta, süt ve et kalitesinin iyileştiği gözlenmiştir.
Burdur Valisi Türker Öksüz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile birlikte MAKÜ Mikroalg Biyokütle Üretim Laboratuvarı’nın açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile YÖK tarafından desteklenen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında ‘‘Yenilikçi Gıda ve Yem Katkı Maddesi Olarak Yeşil Bir Kaynak: Mikroalgler Projesi’’ ile kurulan Mikroalg Biyokütle Üretim Laboratuvarında kanatlı hayvan grupları için yem katkı maddesi üretilecek.

 

Düzenlenen programda projenin yürütücülüğünü yapan Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Füsun Akgül tarafından proje ve laboratuvar hakkında haziruna bilgi verildi.

 

Programın devamında Vali Öksüz, beraberinde MAKÜ Rektörü Dalgar ve hazirunla birlikte laboratuvarı gezerek, incelemede bulundu, yürütülen çalışma ve ürünler hakkında bilgi aldı.

 

KOSGEB Arge, Ürge ve inovasyon destek programı kapsamında da "Se, Mg ve Zn Bakımından Zenginleştirilmiş Spirulina Platensis Takviye Edici Gıda Üretim Koşulları Optimizasyonu ve Ticari Ürün Eldesi" başlıklı desteklenmeye hak kazanan proje kapsamında, MAKÜ-BAKA Teknokent bünyesinde ALGAEMADE BİYOTEKNOLOJİ şirketi kurulmuş ve mikroalg tabanlı takviye edici gıda ürünleri üretimine başlanmıştır.

 

Bu proje ile üretilen mikroalg tabanlı yem katkı maddesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı İlimizde alternatif bir yem katkı maddesi olarak MAKÜ etiketi ile satışa sunulacaktır. Mikroalg tabanlı yem katkı maddeleri ile beslenen hayvanlarda immün sistemin güçlendiği, büyüme ve gelişmenin arttığı, yumurta, süt ve et kalitesinin iyileştiği gözlenmiştir.

Burdur HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akcagazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.